Избягалият двоен убиец от "Соло" обявен за общодържавно издирване

Юлиан Христов 11 декември 2013 в 15:53 5023 3

Изчезналият и осъден на доживотен затвор без право на замяна двоен убиец Илиян Тодоров бе обявен за общодържавно издирване.

Тодоров бе осъден окончателно 4 години след убийството пред дискотека "Соло" с решение на Върховния касационен съд. Двойният убиец не беше в ареста, защото тълкувателно решение на ВКС позволява подсъдимият да бъде на свобода до окончателна присъда.

Така Тодоров е успял да избяга и вчера, когато изтече 7-дневният срок за изпълнение на присъдата, естествено той не бил открит в дома си в Перник, нито на последния си актуален адрес в Пловдив.

Тази сутрин Окръжната прокуратура в Пловдив е разпоредила на МВР да започне издирването му.

„От вчера следобяд ние се занимаваме със случая, тъй като Окръжната прокуратура в Перник, при изпълнение на присъдата, е установила, че последният, актуалният адрес на Илиян Тодоров, е в град Пловдив. Към 14.30 часа вчера ние получихме присъдата и започнахме да я изпълняваме. Пратихме съдебна охрана на адреса, за да го търсят. Там го нямаше, след което тази сутрин прокурорът, който изпълнява присъдата, информира Министерството на вътрешните работи за обявяването му за общонационално издирване“, обясни говорителят на пловдивската прокуратура Гаврил Иванов за OFFNews.

Оттук нататък полицията има за задачата да издири и предаде на прокуратурата осъдения, за да бъде вкаран в затвора.

Тази сутрин баща му Венцислав Тодоров каза пред "Нова телевизия", че повече от година не се е чувал със сина си и не знае къде е той. Според бащата обаче, Илиян не е напуснал страната, защото има забрана от съда.

Във вторник беше разпространено видео, в което Илиян Тодоров се обръща към главния прокурор. Той заявява, че истинският убиец не е той, а друг човек. За него обаче Илиян не казва нищо повече, защото не знаел нищо за него и не го познавал.

“За жалост нито вие, нито обществото сте наясно каква е истинската причина за моето мълчание”, казва Илиян. Той твърди, че семейството му било подложено на натиск, за да мълчи за истината.

“Видях извършителя, защото беше на метри от мен и погледите ни се срещнаха. Нямам детайлна информация за него, каквато по-късно се оказа всъщност, че той има за мен, защото заплахите започнаха едва няколко часа след това. Те продължиха и в следствения арест, впоследствие и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча”, обяснява Илиян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!