Йовчев маха "със съжаление" шефа на МВР във Велико Търново

OFFNews Последна промяна на 07 април 2014 в 14:14 2560 4

Директорът на ОД МВР Велико Търново Христо Христов ще бъде сменен заради инцидента в Лясковец, при който загина служител на СОБТ.

Това обяви днес на брифинг вътрешният министър Цветлин Йовчев. "Лично аз съжалявам за това си решение, но трябва да го направя и ще го направя, въпреки че резултатите на г-н Христов в последните месеци са били изключително добри", каза министърът.

Йовчев поясни, че смяната на Христов се налага, защото не е упражнил достатъчно контрол и не е предприел необходимите мерки при подготовката на операцията. 

Дисциплинарно наказание ще има и за бившия директор на ОД МВР Велико Търново Живко Коцев, който понастоящем е на служба в дирекцията.

Освен двамата, наказани ще бъдат и служителите, които са заснели дома на Петко Петков ден преди операцията без това да им е било разпоредено. 

"Двамата служители, които са си позволили това фриволно поведение, заради това, както и заради факта, че не са докладвали затова, че Петков ги е разкрил, в момента се води дисциплинарно производство. Вероятно ще отидем към дисциплинарно уволнение. Ще има наказани и редица служители на по-ниски нива, за неупражнен контрол, затова, че не са изпълнили професионалните си задължения", каза вицепремиерът и вътрешен министър.

Той поясни, че ще има и още наказания на по-ниско ниво. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2014 в 20:22

ДА НЕ БИ ДИРЕКТОРЪТ НА ОД МВР - Велико Търново, да командва СОБТ????? А ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР КОГА ЩЕ УВОЛНИ?

07.04 2014 в 15:58

За съжаление в нашата държава явно е така, виновните се разминават...

07.04 2014 в 15:56

Ега ти помияра

07.04 2014 в 15:08

Никой ли в МВР не се почувства достатъчно съвестен, не видя своите грешки и не си подаде оставката сам?!