Quantcast

Парламентът отказа да разследва Лясковец

OFFNews Последна промяна на 02 април 2014 в 12:47 1740 3

Веселин Вучков

Снимка БГНЕС

Мнозинството в Народното събрание не подкрепи идеята на ГЕРБ в дневния ред да бъде включена точка за създаване на парламентарна комисия, която да проучи спецакцията в Лясковец, при която загина един полицай, а други трима бяха ранени.

Красимир Янков от "Коалиция за България" обвини ГЕРБ, че се опитват да използват личната трагедия да семейството на загиналия полицай за лични политически цели.

"Бяха повдигнати повече въпроси отколкото отговори. Никой не иска да ползва анкетна комисия за пропаганда. Но това е един от най-големите провали на МВР", каза бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той призова точката да бъде включена в дневния ред , независимо дали впоследствие мнозинството ще реши да създаде комисия или ще отхвърли идеята.
В крайна сметка обаче предложението на ГЕРБ бе отхвърлено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2014 в 13:32

Това решение дава надежда, че ако някой застреля сестра галева, комисия няма да има. Което от своя страна ме навежда на мисълтта, че нейният Реквием вече е композиран...

02.04 2014 в 13:05

Да се разбира:
Може да има анкетна комисия за Бисер Петното, но за убийството на барета не си заслужава!

02.04 2014 в 13:00

Както винаги - двоен аршин. На това се казва използване на парламента за тясно партийни цели. Комисии и комисийки се създават за какво ли не, но за сериозни проблеми се мълчи. Вместо закони се прави пропаганда и после Манолова ходи да реве по студията, как тия лоши хора от Герб, че и от ДПС, че и президента не харесвали великата й творба наречена нов ИК.