"Иди, учи и се върни" - стипендии за мотивирани българи

OFFNews 03 юни 2016 в 19:15 3813 2

Снимка "Тук-Там"

Сдружение "Тук-Там" създава Фонд за стипендии, за да подкрепя мотивирани българи, които искат да продължат образованието си в чужд университет и след това да се върнат да работят в България.

Двете стипендии, които ще бъдат дадени през 2016/2017 г., са за образователна степен Магистър. Те ще бъдат присъдени чрез конкурс и са еднократни – всяка в размер на 5000 лв.

От сдружението вярват, че придобитите знания и умения в чужбина от учебните програми и стажове ще са изключително ценни за цялото ни общество. 

Кандидатите трябва да имат българско гражданство и да имат бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2011 г. и 31 юли 2016 г.

Те трябва да представят потвърждение за прием в чужд университет към 31 юли 2016 г. - с начална дата на курса на обучение през 2016 г., и да докажат достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението.

Кандидатите трябва да попълнят формуляр и да изпратят автобиография, мотивационно писмо и препоръка до 17 юни.

Мотивационното писмо трябва да е до 500 думи и да отговаря на въпросите:

Защо искам да уча тази специалност в този университет?
Защо искам да се завърна в България след завършването си?
Как смятам да прилагам наученото в България?

Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина, имат професионален опит, свързан с желаната специалност, и са социално ангажирани чрез странични активности.

След като бъдат одобрени, стипендиантите трябва да информират сдружението "Тук-Там" за хода на следването си.

След завършване те ще могат да останат до 6 месеца в чужбина за стаж или работа по проект. След изтичането им ще трябва да се завърнат и да положат всички усилия да бъдат наети на работа в България за период от поне една година.

Сдружение "Тук-Там" се заема да подкрепя одобрените кандидати за бъдещото им професионално развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови