И Шалом опроверга Захарова за спасяването на евреите

OFFNews 03 ноември 2017 в 15:41 12683 4

Напълно се присъединяваме към позицията на българското външно министерство по повод думите на говорителката на Сергей Лавров Мария Захарова. Това заявиха за OFFNews от организацията на българските евреи "Шалом".

Говорителката на руското външно министерство "блесна" с абсурден коментар за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, а думите ѝ бяха качени като официална позиция на сайта на ведомството в Москва.

По повод поредното оскверняване на Паметника на съветската армия в София Захарова заяви:

"Вандалите (не мога да ги нарека другояче) атакуваха паметника буквално преди седмица, но този път надминаха себе си, пишейки надписи с откровено антисемитски характер. Това е особено цинично в светлината на това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите войни успяхме да предотвратим депортацията на евреите от България и по този начин да спасим около 50 000 души от неминуема гибел".

Думите ѝ предизвикаха официална реакция на българското Външно, което разясни на Захарова, че Червената армия няма нищо общо с хуманното дело и че то е акт на българския народ.

"Това няма нищо общо с историята. Ние се гордеем преди всичко с българския народ, българските депутати, българската църква... Нека да припомним, че тогава Червената армия не е била в България изобщо и нека да припомним, че, за съжаление, след 1944 година Народният съд осъжда 39 от депутатите, които са подкрепили декларацията на Никола Пешев - част от тях на смърт, а Пешев - на 15 години затвор", заяви външният ни министър Екатерина Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

3

XR4

03.11 2017 в 18:28

Готов ли си да се хванеш на бас?

13214

1

XR4

03.11 2017 в 16:02

Те в Кремъл не знаят на каква азбука пишат, а вие се надявате да знаят истината за евреите....Ноооо, както ни е известно, руската държава е "безаналогова"!