Храната на софийското летище по-скъпа от тази в Брюксел

Ивайло Анев 23 декември 2014 в 09:59 17832 19

Цените на храните на летището в София са близо два пъти по-високи от цените на много други европейски летища.

В заведенията на софийското летище за сандвич с малко луканков салам и листо маруля, кафе и минерална вода, пътникът трябва да плати около 16 лева, показва репортаж на Нова телевизия.

Цени като сандвич за 8 лева и кафе за 4,50 няма дори на международното летище в Солун. Там цените са в пъти по-ниски. Минералната вода струва едва 70 стотинки, а кафето около 2,30. Ако пътникът реши да си вземе и сандвич, сметката излиза с около 4 лева по-малко, отколкото на софийското летище. 

По-евтино е дори на най-голямото европейско летище Лондонското Хийтроу. Там кафе, минерална вода и сандвич излизат с около 2 лева по-евтино, отколкото на летището в София.

В Италия и Белгия кафето също е по-евтино сандвичите и минералната вода струват колкото на нашето летище. И в двете държави обаче средната работна заплата е между 2500 и 3000 евро, докато минималната работна заплата в България е едва 340 лева.

След предишен репортаж за високите цени на кафенетата на летището и последвали акции на НАП, там са били инсталирани автомати за кафе и напитки на по-поносими цени. Те обаче се сложени в края и не се забелязват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!