Хиляди шестваха в Бургас, сред тях – и три министърки

OFFNews - Бургас 24 май 2016 в 13:50 3086 3

Близо 6000 души се включиха в традиционното шествие за 24 май в Бургас. Още няколко хиляди души посрещаха и изпращаха хората на науката и изкуството, които преминаха по централните улици „Александровска“ и „Богориди“.

Сред първите участници в шествието, до кмета Димитър Николов, бяха и трима министри – Ивелина Василева (на околната среда и водите), Зорница Русинова (на труда и социалната политика) и Лиляна Павлова (на регионалното развитие). Василева и Русинова са бургазлийки.

В шествието, което завърши с концерт на откритата сцена „Охлюва“, се включиха ученици от 31 училища, деца от 24 детски градини, студенти от двата бургаски университета, преподаватели и представители на културни институции в Бургас.

Проявите в Бургас продължиха и с традиционните награди „Млад художник на годината“ на Дружеството на художниците. Призът „Руси Стоянов“ отиде при Калоян Колибаров.

24 май е празничен и за абитуриентите. Над 2000 зрелостници от 24 училища в Бургас ще честват своя абитуриентски бал днес и утре.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

2

Лопе де Вега

24.05 2016 в 15:10

Ама нали ни наредиха да няма женски род за професиите, длъжностите и при фигурите в половата гимнастика? Кво е това министърки. Тромаво, неблагозвучно, сексистко и неевропейско. Не е ли "...сред тях - и три министри." Или "...три министри - фимейли?" Не, пак ме избива на сексизъм. Е не знам как е. ПОМОЩ!

Поздрав!