Quantcast

Готвят нови изпити за учениците в 7 и 10 клас

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2015 в 15:04 9630 0

Готвят нови изпити за учениците от 7 и 10 клас. За десетокласниците ще бъде въведено едно външно оценяване, а седмокласниците ще трябва да се доказват на две.

Това обясни пред Нова телевизия зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Външното оценяване за десетокласниците ще бъде за компютърните им умения. То ще се проведе онлайн и ще бъде в рамките на един или два часа, като първият такъв изпит няма да обхване всички ученици, а оценките ще бъдат по-скоро за анализ на Министерството на образованието, обясни Кастрева.

Все още не сме разписали целия регламент, уточни Кастрева, като допълни, че всяко училище ще преценява дали да вземе предвид оценката от външното оценяване.

Тоест оценката през тази година ще бъде важна повече за експертите, а не за учениците. От следващата година обаче изпитът ще бъде въведен за всички десетокласници и оценките ще се вземат предвид, каза зам.-министърът.

Онлайн ще се провеждат и новите изпити в седми клас. Те ще са по природни и по обществени науки. Министерството предвижда до две години изпитите след седми клас да включват и тези два предмета, освен български език и математика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !