Физикът Тео получава сграда от държавата за научната си школа

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2014 в 14:40 10524 7

Теодосий Теодосиев и Бойко Борисов

На заседанието на правителството следващата седмица ще бъде разгледано решение за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр. Казанлък на общината за създаване на Национална школа по физика, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Целта е имотът да бъде ремонтиран и използван за нуждите на създадената от преподавателя Теодосий Теодосиев Национална школа по физика.

Лично премиерът Борисов е съобщил новината на физика Теодосий Теодосиев. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че за реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата. Борисов уточни, че ще се проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала.

Теодосий Теодосиев и неговата история за създаването на школа и световни кадри по физика обиколи цяла България. Вдъхновени от ентисуазма му, хора създадоха фондация на негово име, която за броени дни събра близо 50 000 лева за каузата на физиката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2014 в 13:00

Един ми говори, че обсерваторията на БАН на Рожен нямала пари да си плати тока и е потресен,че правителството, чак сега обърнало внимание на този учител!? Правилно! Този учител трябва да се уволни и заточи, а спестените пари да се дадат на БАН, а тя ако иска да плати с тях тока на обсерваторията си!? Луди ли сте или просто са ви възпитали със злоба?

14.11 2014 в 22:23

МНОГО СТЕ ПРОСТИ.

14.11 2014 в 18:03

Maikooooo, pochnaha otnovo guzolizeneto mediite. Kakto psuvaha komunqgite sega she lijat na Boko Tikvata... Ne sotana li edna normalna mediq deto da ne dava dupe. Nishto vse pak i tezi reportaji still vijte TATO kolko e velik lipsvaha sega pak she se smeem i plachem

14.11 2014 в 17:35

Нека се радваме на позакъснялата, но все пак реакция. Имам честта да познавам Тео от 1977 г., лятната национална школа в Ботевград. Уникален човек, със страхотна ерудиция, скромност и огромно чувство за хумор. Е, аз бях от конкурентната школа на друг велик Учител - Руска Драгнева от Русе. Тези двама души "на мускули" подготвиха няколко ешелона елитни наши младежи и девойки, които направиха доста за България ( не бъркайте "РБ" с Родината, ами вижте най-известната и позабравена картина на Ярослав Вешин) . Имах честта да бъда в националния отбор по физика през 1979 г., който взе второто място в света, до голяма степен благодарение на школовката и примера на тези хора. Изграждането на интелектуален "каймак" е едно от малкото неща, които със сигурност ще бъдат подкрепени от всички що-годе мислещи българи. Стига хленчене и реване, дайте да вършим полезна за света работа. Другото е смотаняшки ( по новому - "лузърски" ) уклон. А той води ясно докъде.

14.11 2014 в 16:02

Към коментара на ххх под №2 мога да добавя само, че това е проява на абсолютен цинизъм!
Нима всеки отдал се на просветата учител трябва да стигне до 10минутен репортаж, за да получи подкрепа?
Нима за 4години сегашния премиер, като такъв преди не е минавал нито веднъж през Казанлък?

Потресен съм от постъпката му. ЛИЧНО той... съобщил какво щял да направи... а забрави че обсерваторията в Родопите няма пари да си плати тока!

14.11 2014 в 15:43

Тео може да викате на някое грачещо педалче по чалга канала. Културата и възпитанието, които на вас журналята са ви тикнати на дълбоко в лоения гъз повеляват уважително обръщение към хора класи над вашия умствен потенциал!

14.11 2014 в 15:13

Ето такива хора са достойни за уважение!!!! Успех и още по големи постижения и висоти във физиката !!!
И дано държавата се сеща по често за такива като Вас,и осигури на младите ни учени база и възможности. Ние сме се доказали като нация-техническа!!!