Фестивалът-изложение „Зелени дни“ отново идва в София

ОFFNews 13 септември 2016 в 19:11 5282 3

Седмото издание на ежегодния фестивал-изложение „Зелени дни“ ще се проведе между 30 септември и 2 октомври в пространството между Народния театър и площад „Александър Батенберг“ (в района на Мавзолея).

Над 30 изложители ще представят натурални храни, напитки и козметика, интересни дестинации за пътуване в България, зелени къщи, магазини за планинска екипировка и къмпинг. Своето място ще намерят и редица организации, представящи своите каузи и зелени идеи.

Природните паркове и защитените зони „Натура 2000“, както и възможностите за проекти в тях ще бъдат сред акцентите на “Дните”, заедно с ПРСР и възможностите за рестарт на „българското село“

Очаквайте и изнесени събития на локации като Дом на киното, Клуб на пътешественика и др. Централна тема ще бъдат проблемите на велосипедистите в София и извън града. Дискусия за градското земеделие пък ще засегне въпроса за замърсяването на индустриално продаваните храни и как да отглеждаме сами в големия град чисти натурални продукти.

Ще имате възможност да участвате в интересни работилници, сред които за компостиране, разделно събиране, отговорно ползване на продукти. Ще бъдат представени инициативата “Умна раница” за по-малко боклук в планината и прожекция на предизвикалия вълна от позитивни коментари филм „Глобалната ферма“, посветен на малките производители на селскостопанска продукция. Фермерски пазари „Хранкооп“ традиционно ще присъстват с цяла мини програма от образователни активности и, разбира се, най-доброто от фермерската си продукция.

Целият 1 октомври ще бъде посветен на планината и малките производители, обединени в проект „За Балкана и хората“.

Традиционно „Зелени дни“ вървят ръка за ръка с целодневна културна и спортна интерактивна програма. Най-малките ще могат да се включват в състезание по колоездене, катерене, йога и др. Част от акцентите ще бъдат и събития, посветени на бягането и колоезденето като екологични спортове и здравословни начини на придвижване в столицата и в планините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

3

Стринка Минка

13.09 2016 в 22:46

Незнам защо тъпия ми коментар за дилърите по дърветета е тука.

20374

1

Стринка Минка

13.09 2016 в 21:14

Най-после!
Граждание взеха правосъдието на ръчно управление.