Фандъкова: Целта е да опазим живота здравето на хората

OFFNews 17 април 2020 в 07:32 2400 3

София в момента е градът с най-голям брой заразени с COVID-19 и пътуването до роднини и приятели е безотговорно и опасно. Целта на въведената забрана по предложение на Националния оперативен щаб е да спре разпространението на коронавируса и да опази живота и здравето на много хора в страната. 

Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като стана ясно, че София се затваря и спира влизането и излизането с автомобили от града. 

Изключение от забраната за пътуване ще се прави само за товарни превози, които трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт; автомобили със специален режим на движение; както и такива, коити превозват граждани за лечение. В този случай в декларация ще трябва да се посочи болницата, в която ще се лекува човекът. 

В столицата ще се допускат автомобили, превозващи медицински лица, които отиват на работа, коли на електроразпределителните дружества, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори и служебни автомобии, превозващи работници към местоработата им. В декларация трябва да се посочи фирмата и телефона на управителя или директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефон за връзка. 

Опрелеля се и времеви график за влизане или излизане в столицата по работа - сутрин между 6 и 8 ч и вечер между 18 и 20 ч. Извън тези часове лични автомобили на работещи не могат да влизат или излизат от София. 

Фандъкова напомня, че декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя. 

Придвижването вътре на територията на Столичната община е свободно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

21.04 2020 в 03:07

Госпожа, склонен съм да рискувам живота си, просто за да ти направя напук. Айде си бегай вече вкъщи, там "да разпореждаш". На компирите у Самоков, града голема.

3022

2

Асеганакъде

20.04 2020 в 23:09

Ей са ти повярвах!

17156

1

aviatora

17.04 2020 в 12:38

Целта е такава лъжлива марионетка като теб , никога да не бъде кметица.