Двама столични пътни полицаи спасиха човешки живот

OFFNews 30 юни 2017 в 11:34 17513 2

Двама столични пътни полицаи спасиха човешки живот

Двама столични пътни полицаи спасиха човешки живот, след като мъж ги помолил за помощ, след като се почуствал зле.

От МВР съобщават, че инцидентът е от вчера по обяд. Младши инспекторите Теодор Александров и Георги Шаламанов, които са служители в отдел „Пътна полиция“ в СДВР, били на пост на бул. „Цар Борис III“ в района на Княжево. Докато подпомагали движението там, към тях се приближил мъж с молба за съдействие. Обяснил, че шофирайки се почувствал зле, прилошало му и едва успял да спре колата.

Полицаите веднага подали сигнал в Бърза помощ, но виждайки състоянието на човека съобразили, че трябва да действат незабавно. Те го закарали до най-близката болница, където му била оказана спешна помощ. Мъжът благодари сърдечно на униформените, чиято бърза и адекватна реакция е спасила живота му.

Младши инспектор Теодор Александров е служител в системата на МВР в отдел „Пътна полиция“ от 2000 г., а колегата му – мл.инспектор Георги Шаламанов, от 2004 г., многократно са награждавани за професионално изпълнение на задачите.

По-късно от "Пирогов" съобщиха, че мъжът е приет с бъбречна криза, каквато получавал за пореден път, по неговите обяснения. 

Дежурният лекар в спешния урологичен кабинет на "Пирогов" д-р Милен Цветков го е прегледал, като установил, че пациентът има и съпътстващо бъбречно заболяване, за което мъжът е знаел. Изписани са му лекарства, от които той се е почувствал добре и е бил изписан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

01.07 2017 в 07:01

Живи и здрави! Ако се обадят - ще ги почерпя.
Сам съм получавал помощ от катаджии, даже два пъти.
Дребната подробност е, че не помня кога под задника ми мина втория милион километри. А за толкова - два пъти ...

42249

1

Denis Rizanov

30.06 2017 в 13:38

Измежду куките имало и Човеци!
Има надежда за тая Държава.