Quantcast

До 2 години затвор заплашват пиарката, излъгала за взрив на Летище София

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2015 в 13:04 6771 6

Снимка Bulgaria On Air

Има образувано досъдебно производство по случая със съмненията за терористична заплаха на Летище София, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти в МС.

Летището не е предоставяло такава информация, а служител на летището по собствена инициатива е предоставил на медиите такава информация. По този случай има образувано досъдебно производство, има такъв текст в НК - чл. 326, каза Костов.

Член 326 от Наказателния кодекс гласи: "Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години".

Вчера стана ясно, че експертът от "Връзки с обществеността" на Летище София Даниела Велева ще бъде уволнена - заради дезинформацията, която тя даде пред медиите за открито взривно устройство на Терминал 1.

Помолен да уточни дали става дума за това, че представителката на пресцентъра на летището не е съгласувала с никого съобщението, че в бял микробус, паркиран пред Терминал 1, е открито взривно устройство, Костов заяви, че има досъдебно производство и то ще изясни има ли извършено виновно деяние, има ли състав на престъпление.

Ние залагаме основно на обучение на състава на МВР, но както виждаме, съставът на другите държавни структури е способен да нагнети напрежение, което е не по-малко обществено значимо, заяви главният секретар.

Той напомни, че МВР е подало информация за съмнение за микробус, който представлява потенциален терористичен риск.

Подали сме информация, че в момента извършваме проверка и след нейния край ще бъде съобщено дали е имало или не взривно устройство, в никакъв случай не сме подавали информация за наличие на взривно устройство, подчерта Костов.

Той отбеляза, че в микробуса е имало много предмети и вещи, като допълни, че е твърде възможно сред тях да е имало такива, които да са били в съприкосновение с взривни вещества, или някои от тези вещи и предмети да съдържат състав на вещества, на които уредите да реагират.

Имаше много козметика, отбеляза главният секретар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2015 в 20:07

А бе май Костов има апетит май към тази позиция PR на летище София, да не цъфне някой негова близка на местото, от вчера се е заял с горката женица. Напрежението го създаде една телевизия да не се прави ГлаДния секретар на МВР на велик експерт по случая, всички знаем - гледахме и чухме кой излъчваше от там и какво зловоние беше в ефира.

02.12 2015 в 16:12

Клепоухите калпаци си измиха ръцете за гафа са тази женица!

02.12 2015 в 15:39

Кралят Слънце се скара и веднага се намери кой да опере пешкира. Само че, това е леко опасничко, щото другия път някой "некадърник" и да види истинска бомба тактично ще си замълчи, за да не се окаже и той подсъдим. И ще гледаме фойерверки...

02.12 2015 в 14:40

Комай празнината с липсата на осъдителни присъди на цацароцирка, трябва да се запълни...

02.12 2015 в 13:24

Уй,защо пропускаш "заплахите"за Живота на Цветанов,докато беше Менистър?Та каква охрана му сложиха,продължила и много след това?

02.12 2015 в 13:10

А за този дето го беше "поръчал" Доган...... колко? А за случая с "убийците" на Пеевски.....