#ДАНСwithme излиза на протест срещу Мая Манолова

OFFNews 30 юли 2015 в 13:14 24412 61

Протест срещу избора на Мая Манолова за омбудсман ще се проведе днес в София пред сградата на Народното събрание от 19.00 часа. Инициатори са участници от протестите срещу избора на Делян Пеевски и членове на Протестна мрежа

Мотото на протеста е: "Не искам Мая Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис".

В социалната мрежа назначението на Манолова за омбудсман беше сравнено с избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. 

За пореден път се осъществи подмяната на волята на милиони избиратели, очакващи промяна на статуквото. Депутати от управляващото мнозинство, ВИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ПРЕДАДОХТЕ!!!, заявяват организаторите в групата във Фейсбук. 

В призива им се казва, че протестиралите в #ДАНСwithme помнят "недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии". Във фейсбук се появиха няколко групи за протест, като хаштаговете им са #НеЗаМая и #КОЯ.

"Помним презрителното ѝ отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители. Помним наглата й усмивка, когато казваше: “Аз предложих Пеевски”, както и безрезервната ѝ подкрепа за Орешарски и неговото анти-европейско правителство.

Какъв абсурд само! Сега Мая Манолова, която беше главно действащо лице в аферата "Костинброд" е подкрепена от ГЕРБ. Същата Мая Манолова, която правеше съвместни митинги с "Атака" и упорито гласува против съдебната реформа, е харесвана и хвалена от депутати на РБ. Как подобен човек се вписва в “европейското развитие на България" и във формата на поста, който й беше подарен? Ами защо не върнете обратно и Пеевски за шеф на ДАНС? Също ще е толкова адекватно.

Как е възможно надпартиен омбудсман да бъде ярко партийно оцветен човек, с толкова недвусмислена подкрепа за статуквото? Няма никакво извинение за подобен избор. Няма никакво честно и нормално обяснение за него. Той е поредната груба гавра с всички принципи на държавността и с институцията на Омбудсмана.

С този свой избор, този Парламент извърши още едно посегателство срещу смисъла на своето съществуване! Вместо работа в полза на обществото отново демонстрира политически пазарлъци, скрити коалиции и търговия с влияние. Срам ни е от вас! България има нужда от истински реформи в интерес на обикновените хора. Ако не можете да ги реализирате, за пореден път единственият полезен ход за този Парламент, ще е ОСТАВКА!", се казва още в призива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!