Дали пак ще се пуши в заведенията – ясно до Коледа

Елица Мартинова Последна промяна на 03 декември 2013 в 08:30 2630 9

Дали отново ще се пуши в заведенията ще решат депутатите по Коледа. Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Дали отново ще се пуши в заведенията ще решат депутатите по Коледа. Снимка: БГНЕС

Дали депутатите ще върнат пушенето на закрито ще стане ясно до Коледа.

Това заяви пред „Нова телевизия“ депутатът от „Коалиция за България“ (КБ) Спас Панчев, който е инициатор на промените в Закона за здравето, които ще премахнат пълната забрана за пушенето на закрито.

Панчев коментира, че в момента в пленарна зала се гледа много важен закон – Бюджет 2014, но обеща, че след като той бъде гласуван, за разглеждане ще влязат и промените в Закона за здравето.

Той бе категоричен, че въпросът ще бъде решен до Коледа и ще даде „възможност за пушачите да пушат, на ресторантьорите да работят нормално“. Панчев посочи, че очаква подкрепа от депутати на КБ, „Атака“, ДПС, а дори и от редиците на ГЕРБ. По думите му, ако всички народни представители гласуват по съвест, а не според партийни инструкции, поправката ще мине.

На гости в студиото бе и бившият здравен министър Десислава Атанасова, която се обяви категорично против връщането на пушенето в заведенията. По думите й поправката на Панчев е лобистка. Атанасова цитира проучване на „Галъп“, според което 63 % от българите подкрепят пълната забрана за пушенето.

„Пет месеца какво правим ние? Всеки ден говорим за пушенето и правим скрита реклама. Поне, като се пуши, да има изградени вентилационни системи“, контрира я Спас Панчев. Според него българите, които се радват на строгата забрана за пушенето, са единици.

Бившият здравен министър подчерта, че с инициативата си за пушенето КБ връща държавата назад и си играе със здравето на гражданите, което е най-ценно.

„Като говорим за здравто – като излезе десет минути на студа, също е зле“, каза Панчев, визирайки пушачите, които според настоящия режим са принудени да излизат пред заведенията, за да пушат.

Депутатът на КБ бе категоричен, че българите трябва да имат право на избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2013 в 15:36

А вие защо не си водите децата на сладкарница,а ги влачите по кръчмите

03.12 2013 в 11:14

БСП Е СЪЗДАДЕНА ДА НИ ВРЪЩА НАЗАД ВЪВ ВСИЧКО!!!ОСТАВКА БОКЛУЦИ ГАДНИ!!!

03.12 2013 в 11:01

Аз съм от хората които пушат много но не съм съгласна в заведенията да се пуши.Все пак децата ми не могат да седят в дим.

03.12 2013 в 09:58

Браво на дописника "Митър" (по-горе). Много добре поднесена биография. Как звучи само : московски академик и почетен гражданин на Лясковец !

03.12 2013 в 09:44

Дайте възможност на пушачите да пушат, отнемете пак възможността непушачите да не пушат. Как само пробутват извинения да си върнат старото положение...

03.12 2013 в 09:37

ОСТАВКА!

03.12 2013 в 09:34

Тоя простак Панчев бил като бог Шива, Доката главата му е в храма Ал. Невски, ръцете му барат под кръчмарския тезгях в Ротари клуб. Смешник, комунист до костите Ротарианец.
От такива идиоти страда България, такива идиоти ни продават на Москва. СЪД!

03.12 2013 в 09:01

"Спас Панчев е роден в село Илия, Кюстендилско. Завършва Висшия химикотехнологичен институт през 1974, от 1977 работи в „Техноимпортекспорт“ в София. От 1985 ръководи тяхното представителство в Ирак, а по-късно е директор на компанията (1990-1991 и 1993-1997).

Известно време ръководи администрацията на Комитета по туризъм. След 1998 заема различни ръководни постове в други предприятия. От 2005 до 2009 г. е заместник-министър на отбраната.От 2009 г. е Депутат от Коалиция за България. В биографията на Спас Панчев има също: председател на Съюза на българските филателисти; паст президент на Ротари клуб “Тангра”, София; президент на фондация “Семейство и дрога”; заместник-председател на фондация “Мария Монтесори”; член на Настоятелството на НХП “Александър Невски”; член на Настоятелството на Национален учебен комплекс “Горна баня”; член на Настоятелството на Американски колеж “Аркус”, Велико Търново; действителен член на Евразийската академия за телевизия и радио – Москва (академик); действителен член на Международната академия на науките по екология и безопасност – МАНЭБ – Санкт Петербург (академик); почетен гражданин на гр. Лясковец."

Биографията му сама говори за себе си!
От такива като вас почетни ми гражданино сме в това най-окаяно положение. Дали пък вече не е време всеки му според възможностите му?

03.12 2013 в 08:49

Променят движението в центъра на София заради Ханука.
Президентът Роско ще отиде в Софийската синагога, съобщиха от „Дондуков 2”Въвежда се временна организация на движението за провеждане на факелна щафета за пренасянето на ритуалния огън от Софийската синагога до Еврейския дом, съобщиха от Столична община. В същия час и президентът Роско ще присъства на запалване на огъня на еврейския празник в синагогата, става ясно от официално съобщение на президентството.
 
X