Божидар Димитров за изборите в САЩ: Единият малко смешен, другата малко болна

OFFNews 18 септември 2016 в 09:52 7549 8

Историкът Божидар Димитров реши да коментира кандидатите за президент на САЩ, провокиран от въпрос за изборите в България в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ тази сутрин.

Вместо да отговори на въпроса как си обяснява факта, че хвалената от него партия ГЕРБ все още не е обявила своя кандидат, а в САЩ знаят претендентите за президентския пост повече от година по-рано, Димитров предпочете да не отговори, а да се прехвърли на предстоящите избори отвъд океана.

Да, констатира историкът, там ги знаят отдавна. Но тези кандидати – Доналд Тръмп и Хилари Клинтън - най-доброто ли са, което може да излъчи Америка? Единият - малко смешен, другата - малко болна, горката, дават й една година живот. Това ли е най-доброто? Не, разбира се, заяви Димитров.

Разговорът между Димитров и Любенов продължи с обсъждане на вече обявените кандидати за президентските избори у нас.

Според историка проблемът на ген. Радев бил, че е генерал, Калфин бил добър чиновник, Татяна Дончева той не искал да коментира. Максимумът на кметицата на София Йорданка Фандъкова, която не е номинирана, бил да е „прекрасен кмет на София“.

По време на разговора Димитров неколкократно подчерта какво щастие е за българите, че точно сега точно Бойко Борисов им е премиер. След реплика, че и той, подобно на ген. Радев, е генерал, историкът само въздъхна: "Ех, какво да се прави".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!