Фандъкова се бори да не е кандидат за президент

OFFNews 31 август 2016 в 09:10 9298 12

Снимка Архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова се бори да не бъде кандидат за президент на ГЕРБ. 

Това стана ясно от интервю на Фандъкова по Нова тв. В ГЕРБ има много хора, които се ползват с доверието на гражданите, заемат управленски постове и имат подкрепа от европейските ни партньори, заяви кметът. Важно е обаче да се прецени дали трябва да се оголват места, които също са много важни за хората, подчерта Фандъкова. Тя бе категорична, че не е водила разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за кандидатурата й за държавен глава. Този въпрос не стои на дневен ред за мен, каза още Фандъкова. 

Според източници на OFFNews натискът върху нея да се кандидатира е огромен. Той идва от среди в ГЕРБ, на които Фандъкова и екипът й пречат при разпределянето на обществени поръчки и пари от Брюксел в столицата. Хора от различни партии вдясно убеждават Борисов да номинира Фандъкова, твърдят още източниците ни. 

Фандъкова защити обявеното решение на ГЕРБ да съобщят кандидата си за президент в последния момент - на 2 октомври, като отбеляза, че изборът на кандидат е труден. 

"Това не е решение, което се взима просто ей така, изискват се разговори", коментира Фандъкова. Не мисля, че трябва да се акцентира на това дали е жена или мъж кандидатът, трябва да се акцентира на качествата му, подчерта още кметът на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

11

Victor Dachev

31.08 2016 в 11:53

Dirnik, що бе, обяснете. Нистина ми е интересно какъв точно елитен индивид бихте искали да Ви е господар, че и на всички останали та да ни отръве от ужасната демокрация и отговорността за решенията Ви/ни.
На теория Ницше има добри идеи, ама на практика малко утопични са излезли и реализацията са я разпознавали в бункера по зъбите. Последващите опити за копиране и до ден днешен в Азия и Африка са си жалки.

11827

8

Victor Dachev

31.08 2016 в 11:23

Dirnik, прекалено тъп съм за да успея да си дефинирам универсални критерии за елитност, оправдаващи господстване на определни индивиди над народа и волята му. Чисто академично ми е интересно какви са вашите.
Ум (как дефиниран и доказан), физическа сила, красасота, бруталност, доказани успехи? Аз лично уважавам Стивън Хокинг, но некак не мисля че ще го бива особено за цар/султан/генерален секретар/фюрер или както там дефинирате елитния вожд. Дори съврменнит опити в Турция, Турменистан, Русия, Сирия и подобни държави в близкия изток някак не ми изглеждат много успешни емпирично, колкото и да се раздват хората че някой друг взема решеня и е оговорен вместо тях.

11827

6

Victor Dachev

31.08 2016 в 11:04

Dirnik, мхм, много е дефектно тая сган народа/мнозинството/болшинството да взема решения какво да се случва. Друго си е да има мъдър и безгрешен падишах ;)

11827

4

Victor Dachev

31.08 2016 в 10:22

Big Smile ако сериозно мислиш че дължане на суми в размер на 15-20% от приходите са "затъване" y ваше соело май най-добре да не поглеждате дълга на Китай спрямо БВП-то му :D :D :D

Dirnik, тъжно, нали... такава катастрофа е че начина да спре да бъде категорично преизбирана за трети, четвърти и т.н. мандат е сама да откаже да се кандидатира. Никой не помни изобщо кои и бяха конкуренти последния път освен Барековица и ония друсания социолог.
 
X

Подкастът на OFFNews