Първанов издигна Ивайло Калфин за президент

OFFNews 15 септември 2016 в 12:45 8125 8

Снимка БГНЕС

Ивайло Калфин е кандидатът за президент на АБВ. Той е издигнат от коалиция "Калфин президент", в която влизат още 6 партии. Това са движение "Гергьовден", ГОРД, БП "Либерали" и Обединения блок на труда. 

Коалицията ни се казва "Калфин-президент", не "Калфин - кандидат за балотаж", подчерта лидерът на АБВ Георги Първанов. Името на вицето в двойката ще стане ясно до десетина дни, тъй като партиите в съюза тепърва ще подписват споразумението си. Първанов изтъкна заслугите на Калфин в битността му на социален министър в кабинета "Борисов", външен министър при Станишев, народен представител, евродепутат и дипломат. 

Калфин влиза в президентска битка за втори път. През 2011 г. като кандидат на БСП той изгуби изборите от Росен Плевнелиев. Днес той обяви, че ще се бори срещу модела "Плевнелиев" на Дондуков 2. 

Ръководството на БСП ни излъга, аз с лъжци не работя, заява по адрес на Корнелия Нинова Калфин. Калфин се обяви и за социална чувствителност на президента и по-голяма активност на институцията по отношение на решаване на бежанския въпрос.

До самостоятелна кандидатура за президент на АБВ се стигна, след изненадващ развод с БСП през август. Партиите на Първанов и Нинова водеха преговори за общ кандидат за президент на левицата, след прекратяването на разговорите АБВ обяви, че няма да подкрепя Радев и ще издигне собствена кандидатура. 

Изключително сме доволни от тази кандидатура, не виждаме нищо по-добро в момента, коментира почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов-син. 

Ивайло Калфин: Българите имат нужда от спокойствие

Българските граждани имат нужда от малко спокойствие и дългосрочна перспектива. Международната обстановка около България е особено напрегната. В международната политика България трябва да си създаде приятели. Това са страните от ЕС, но и от Балканите и Черноморския регион", каза Калфин.

Според него президентът трябва да има социална чувствителност, като даде за пример двата мандата на Първанов. Калфин смята, че от президента не се очаква да бъде във война с всички, а трябва да помага на институциите да работят.

"Той е президент на всички българи, не само на най-красивите и най-надарените", заяви Калфин. Според него президентската институция може да бъде достатъчно активна и в рамките на правомощията, които има в момента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

8

SC

15.09 2016 в 19:44

Ау, каква изненада!

7506

7

Ама че порнография!!

14344

6

Nibble

15.09 2016 в 13:36

Колкото повече кандидати, толкова по-добре за Боко. Гоце+Боко= вечна дружба, а ма народа се "разбира" с Боко. МатРеал, това е.

11751

4

Big Smile

15.09 2016 в 13:26

Натискаме се пак - синчетата имат нужда от още хотели....
Viva Maduro!

20374

3

Стринка Минка

15.09 2016 в 13:12

Бъркате колешке. Играта е без коз.
Сичко коз беше Гоце трети мандат, ама оная шантавата Нинова удари контра.
Старият хитец Гоце се усети че ще много вътре и завинаги.

29217

2

Лопе де Вега

15.09 2016 в 13:00

Калфин е свикнал да губи. Вече веднъж не стана президент, но щом му харесва да се излага, нека. Сега е демокрация.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!