Бездомните кучета в Слатина минават на диета, канис терапия за деца в приюта

OFFNews 07 ноември 2017 в 14:20 3322 0

Фондация "Четири лапи" и Столична община ще си партнират за приюта за бездомни кучета в Слатина.

Във "Втори шанс" четириногите ще минат на здравословна диета, защото сред тях има много с наднормено тегло, обясни Марина Иванова, директор на "Четири лапи" у нас. В приюта ще бъде обособено и помещение за канис-терапия на деца със специални нужди, допълни тя. 

При това лечение животното е вид посредник между децата и проблема им, независимо дали става думи за физически или психологически увреждания или поведенчески отклонения. Мобилен екип на "Четири лапи" вече прилага канис-терапия на деца, така че няма да се налага да се назначават специалисти в приюта в Слатина, заяви още Иванова пред комисията по екология в общината, която одобри проекта. 

Столична община ще извърши ремонт на сградата на приюта и облагородяване на външните пространства и ще плаща сметките за ток, вода и извозване на биологически отпадък, предвижда споразумението със срок за 10 години. 

"Четири лапи" пък е отговорна да осигури персонал от ветеринарен лекар, шофьор и гледачи, да изгради система за видеонаблюдение, да организира информационни и осиновителски кампании, както и да оборудва ветеринарномедицинска амбулатория. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови