Българската индустрия може да се включи в доставки на боеприпаси на Украйна

OFFNews 13 юни 2023 в 22:43 4056 3

Днешната среща в Министерството на отбраната

Снимка mod.bg

Днешната среща в Министерството на отбраната

Възможностите за включване на националната ни отбранителна индустрия в процеса на доставки на боеприпаси на Украйна в рамките на Европейския механизъм за подкрепа на мира са били обсъдени на днешната среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев с посланика на Франция Жоел Мейер. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

По време на срещата са обсъдени също опитът и възможностите за военно и военно-техническо сътрудничество, проектите за модернизация на Българската армия и придобиването на нови способности за видовете въоръжени сили. Помощта, предоставена до момента от България на Украйна за преодоляване на военния конфликт и вариантите за нейното продължаване и разширяване също бяха сред дискутираните теми, информират още от МО.

От министерството посочват, че по време на разговора е изтъкнато традиционно доброто партньорство на България и Франция в рамките на НАТО и важната роля на страната ни в източния регион на отговорност на Алианса.

В срещата са участвали заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Станимир Георгиев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Радостин Илиев, аташето по отбрана на Франция полковник Даниел Парпайон, първият съветник на френския посланик Стефани Петибон и финансовият и икономически съветник Еманюел Булестро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

3

хr4

14.06 2023 в 00:36

На укропите трябва да им се помага защото са ни полезни, ама не е лошо Тагарев малко да успокои топката, че ше вземе да бутне правителството и тогава...опять Мунча и ни патрони, ни снаряди.

7925

2

Trabajo

14.06 2023 в 00:17

а какво, смея да попитам, отношение към българската индустрия има министърът на отбраната?

или всъщност иде реч за това, че министърът на отбраната няма да предостави боеприпаси на Украина (макар че иначе ама много му се иска да го нарпави)?
и съветва френския посланик да се обърне към българската индустрия?

22548

1

dolivo

13.06 2023 в 23:02

е тя се е включила, ама индиректно

айде барем директно
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика