България Еър премахва таксите за превоз на домашни любимци за украинските бежанци

OFFNews 08 април 2022 в 18:37 1861 0

Националният превозвач "България Еър" преви жест към украинските бежанци, които бягат от войната, и премахва всички такси за превоз на домашни любимци.

"Те са част от всяко едно семейство, затова и в сложна международна обстановка като настоящата, националният превозвач „България Еър" премахва всички такси за превоз на домашни любимци по редовните си директни полети", съобщават от компанията.

Всички пътуващи с украински паспорт или карта на бежанец могат да се възползват от облекчените условия до края на юли 2022 г.

"Решението на „България Еър" да помогне като предостави сигурен безплатен превоз на домашните любимци на бежанците от Украйна бе направено в резултат на призивите на международната неправителствена организация за защита на животните Humane Society International. По информация на организацията високите такси и политиките за превоз на животни на различните авиокомпании, са създали сериозни проблеми в Румъния, Полша и Германия и са направили превоза на домашни любимци непосилен за бежанците. В същото време Европейската комисия се обърна към държавите членки с искане да облекчат процедурите за сигурен превоз на домашни любимци. Виждайки потенциал да помогне, „България Еър", която от години е известна с гостоприемството си към животни по време на полет, премахна таксите за превоз на кучета и котки за пътуващите с украински паспорт или карта на бежанец", се посочва в съобщението на компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови