България е на последно място по раждаемост и в топ 10 по смъртност

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2013 в 12:30 5430 5

България е на последно място по раждаемост и в топ 10 по смъртност

За 10 г. населението на България е намаляло с около 1 млн. души, стана ясно на пресконференция, на която бяха обсъдени граждански каузи, сред които демографската криза, проблемите с правосъдието, шистовия газ, природните богатства, цените на горивата и монополите.

Според изследване, което сравнява демографското състояние в 236 държави, България е на последно място по раждаемост, а сред първите 10 по смъртност. Също така все повече са извънбрачно родените деца, а броят на малцинствата все повече нараства за разлика от този на етническите българи.

Също така страната ни беше определена и като "шампион по инфаркти и инсулти в Европа". В Северна България пък броят на хората в Северна България намалява 7 пъти по-бързо от този на жителите в Южна България. Тези плашещи данни бяха придружени главно с отправени критики към корупцията в съдебната система и неопазването на природните богатства.

Конкретни стъпки за решение на тези проблеми обаче така и не бяха предложени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2013 в 21:25

абе съвсем се оляхте бе като труд заприлича значи каква е тая конференция кога се провела кой е участвал кви са избощо тия новини някъде нещо станало ама не се знае къде точно и какво хахаха

12.09 2013 в 14:49

Че на кого да му пука? На станиШеф ли, който по рождение е гражданин на Съветския съюз и едва през 1996-та за да може спокойно да краде става български гражданнин. Син на баща - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП по призход македонски българин, по същество сърбоман и майка - професор по славистика с украинско потекло, усилено бореща се срещу всичко българско, един от най-изявените привърженици на тезата за "македонски език" (заедно с учителя си Бернщайн, Блаже Конески и др. "герои" от този род).
Или пък на Ахмед Доган?

Нали целта е да се унищожи всичко българско! Не ли?

12.09 2013 в 14:30

Е и нищо ново под Слънцето. Нациите идват и си отиват. Други ще дойдат след нас. После и те ще си отидат за да дойдат и още по-други, така са нещата.

След като на 09.09.1944 Българската нация бе обезглавена от СССР, стъпкана от Съветската окупационна армия. Тя е вече мъртва просто бавно се разлага ... нищо неочаквано ....

12.09 2013 в 14:00

Благодарим ти, Партийо любима! :( :(

12.09 2013 в 12:32

Изпълняваме препоръкитена агенция за закрила на детето и не правим деца в България, защото това не е добре за тхяното здраве. Хайде отивма да бера кюлчета злато в родопите и да се боря с колонизаторите!