Михаил Константинов: Най-голямата ни катастрофа е демографията

OFFNews 29 август 2013 в 07:57 3147 20

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

България катастрофира, изчезва, без значение кой е ляв и кой десен. Българските жени не раждат, няма по-бързо изчезваща нация в белия свят. Това е проблемът на страната, коментира в интервю за "Фокус" математикът проф. Михаил Константинов. Най-страшната катастрофа в България е демографската, смята той.

„Трябва да се намери начин българските жени да останат в България и да раждат. Трябва да се разработят стратегии и да започнат да се изпълняват в най-важните области. Коя е най-страшната катастрофа? Демографската. Тя няма да се реши с раздаване на пари за всяко следващо дете и си затъваме в нея по най-безобразен начин. И както е тръгнало, след 20-30 години българите изчезваме като народ”, казва проф. Константинов.

Според него социалните мерки на правителството не са достатъчни. „Отдавна е известно, че икономическото положение на хората се оправя не с помощи, а с подпомагане на икономиката. Ако нямаме ръст и позитивно развитие на икономическия климат в страната, нищо няма да направят с помощи. Да раздадеш едни пари за изяждане и пиене не е лошо, но никаква полза няма от това.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!