Агенцията по храните започва кампания за бездомните кучета

OFFNews 10 март 2016 в 16:10 3369 2

Българска агенция по безопасност на храните съвместно със Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) стартира кампания за ограничаване на изоставянето на кучета „Be his Hero“ ("Бъди неговия герой").

Целта е завишаване на контрола на популацията на бездомните кучета и същевременно овладяването на болестта бяс. OIE с подкрепата на ветеринарномедицинските служби в 11 държави на Балканския полуостров, ще проведе едногодишна кампания, която е насочена както към широката общественост, така и към образователните институции, зоомагазините и частните ветеринарни лекари.

Кампанията ще стартира на 30 април едновременно във всички страни на Балканите.

Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) е водещата международна организация с мандат за здравеопазване и хуманно отношение към животните по света. Нейни членове са 180 държави членки.

Ключовите послания в тази кампания целят намаляването на броя на изоставените кучета чрез насърчаване на отговорно отношение на стопаните, не само в интерес на самото животно, но също така и в интерес на широката общественост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови