Адвокатите на Златанов: Внушение е, че делото за тефтерчетата ще бъде прекратено

OFFNews 14 ноември 2014 в 14:06 2772 1

Филип Злаганов

Категорично няма основание делото срещу Филип Златанов да бъде прекратено поради кражбата на тефтерчетата, които са веществено доказателство. 

Това се казва в съобщение до медиите, разпратено от адвокатската къща, която защитава бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси. То е в отговор на публикации и изказвания на политици за това, че делото може да бъде прекратено. В съобщението, подписано от адвокат Ирен Савова, се казва още:

С оглед на това, че делото в Софийски апелативен съд все още не е приключило и предстои да се разгледа на 20 ноември 2014 г., считаме, че не е редно да се правят внушения и интерпретации по развръзката и бъдещото решение по делото. Нека всички ние като граждани на правова държава се отнесем с необходимото уважение и доверие към българския съд! Да осигурим нужното спокойствие, за да може той да произнесе обективно и безпристрастно своята присъда.

Междувременно от Софийска градска прокуратура (СГП) съобщиха, че разследването на кражбата на тефтерчетата от автомобила на вещото лице Стефан Бенчев не е спирало. То се води от прокурор от Районната прокуратура, а в указания на градския прокурор Христо Динев се посочва, че трябва да се „изготви план за разследването” и „в случай на възлагане на отделни действия по разследването на разследващ орган или друг орган да се дадат конкретни указания, за чието изпълнение стриктно да се следи.”

В нито един момент не е имало устни указания, които да се разминават с писмените такива, категорични са от прокуратурата.
 
Делото за кражбата на двата бележника е изискано от 06 РУП-СДВР на 12 ноември. 

Отново потвърждаваме информацията, че кражбата на тефтерите не възпрепятства обвинителната теза, която прокуратурата ще поддържа пред съда, се казва още в съобщението на прокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови