5 арт идеи с пъзели

OFFNews 07 декември 2023 в 10:00 613 0

Снимка eMAG

Купили сте си наистина страхотен пъзел. Посветили сте му часове, дни, а може би дори седмици. Толкова сте го харесали, че сте го разглобили и наредили вече няколко пъти. Но вече ви е омръзнал или сте изгубили някои от парчетата. Няма на кого да го подарите, не ви допада и идеята да го изхвърлите. Какво да правите тогава?

Прочетете следващите редове, в които ще ви дадем няколко страхотни артистични идеи за това какво може да направите със старите пъзели, за да им вдъхнете нов живот.

Окачете като картина на стената

След като сте си купили атрактивен пъзел и ви е отнело толкова време да го подредите, може да ви се прииска да му се наслаждавате още дълго. Няма по-лесен начин за това от рамкирането. Залепете наредения пъзел на плътна подложка и го занесете за рамкиране. След това го окачете у дома като картина.

Ако искате да надградите идеята, рамкирайте всички красиви пъзели, които сте наредили, и си създайте своя собствена галерия на любима тема – например пейзажи, популярни картини, любими герои.

Създайте уникална маса

Друг начин да оставите вашия пъзел да ви носи наслада е да го сложите на масата. Изрежете стъкло по формата и размера на масата и сложете под него наредената картина, за да я държите на безопасно място и да я виждате едновременно. Така не само ще получите оригинален детайл в интериора си, но можете дори да сменяте различни пъзели за разнообразие.

Използвайте като рамка за снимка или огледало

Тази идея е подходяща за пъзелите с липсващи парчета. Можете да използвате останалите парчета, за да създадете с тях своя собствена, оригинална рамка за снимка или огледало. За целта ви трябва само евтина изчистена рамка в желан размер и пистолет за топъл силикон. Можете да боядисате парченцата пъзел в различни цветове и да ги лепите със силикон по рамката така, както пожелаете, за да създадете уникална и сантиментална вещ за дома си.

Превърнете в забавна семейна игра

Дори ако реденето на пъзели е любима семейна игра, пак има как да го направите още по-забавно! За целта ви трябва любим пъзел, магнитчета и пистолет с топъл силикон или добро лепило. Изберете си няколко парчета пъзел в любими цветове, залепете по едно малко магнитче на гърба на всяко парче от пъзела, оставете ги да изсъхнат, след което ги пръснете по хладилника в произволни комбинации и форми. И ето, че имате нова, забавна игра за семейството или гостите. Можете дори да „рисувате“ прости силуети или букви.

Направете си бижу

Парчетата пъзел се обработват лесно и с малко повече въображение могат да се превърнат в неповторимо бижу. Не е трудно, но изисква малко умения, както и допълнителни материали и инструменти – бижутерска тел, кръгли клещи, закопчалки, заготовки за обеци или медальони, синджирчета и др. Оцветете няколко части или ги изрисувайте с бои, флумастери, дори с лак за нокти. Може и да изберете няколко едноцветни, ако има такива в комплекта. Пробивайте с шило малки дупки в готовите парчета и с телта сглобете красива гривна, колие, обеци. Със сигурност ще привлечете вниманието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика