38-годишна жена се нуждае от помощ за бъбречна трансплантация в чужбина

OFFNews 06 януари 2014 в 17:15 4901 1

Снимка Личен архив

Даниела Аврамова

38-годишна жена се опитва да събере пари за бъбречна трансплантация в чужбина, за която са необходими 30 000 евро. 

38-годишната Даниела Аврамова е начален учител. Диагнозата бъбдречна недостатъчност й поставят преди около 5 години.

Не се знае как се появи тази бъбречна недостатъчност, възможно е да се е появила, когато бях бременна с дъщеря ми преди 8 години. В началото се чувствах добре и можех да ходя на работа, нямах сериозни оплаквания. След това обаче, преди около година и половина, започнаха да се появяват подувания, отоци, обяснява Даниела.

Изследвания показват, че състоянието й се е влошило. Тя трябва да ходи по три пъти на седмица по четири часа за хемодиализа, за да поддържа организма си.

С годините обаче хемодиализата уврежда всички други органи, затова семейството на Даниела започва да търси разрешение на проблема. Единственият шанс на 38-годишната жена е бъбречна трансплантация.

Даниела Аврамова е записана в списъците на чакащи за трансплантация, но в България това са повече от 940 души и се чака с години.

Затова жената започва да събира пари за трансплантация в Турция, като неин донор ще стане баща й.

Три пъти седмично тръгвам за хемодиализа в 7 вечерта и се връщам след полунощ. Имам дъщеря на 8 години и половина и ми се иска да имам повече време с нея – да я виждам вечер, да й помагам, да я подготвям за училище.

За трансплантацията и за престоя са необходими 30 000 евро, които са непосилни за семейството на Даниела. До момента в сметката й са събрани около 6000 евро.

Повече информация можете да откриете на Facebook страницата й "Да спасим Даниела".

Всеки, който има желание да помогне, може да направи това с sms с текст: DMS DANIELA на номер 17777 . Така дарявате 1 лв по сметката й за събиране на средства. 

Можете да направите дарения и по банков път:
Титуляр: Даниела Андреева Аврамова
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG88 UNCR 7000 1521 0431 67
BIC: UNCRBGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови