138 г. от началото на боевете при Шипка, президентът в Габрово

OFFNews 21 август 2015 в 11:45 2651 3

Днес се навършват 138 години от началото на решителните боеве за Шипченския проход. Ученици от Националното дружество „Традиция" организират своеобразен музей на открито в подножието на върха днес, пикът на тържествата е утре.

Президентът Росен Плевнелиев утре ще посети Габрово, съобщиха от "Дондуков" 2. На площад „Възраждане“ в Габрово държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово по случай годишнината от събитията на историческия връх. По-късно ще започне тържествената проверка по повод 138 години от Шипченската епопея. Програмата за отбелязването на годишнината се провежда под патронажа на държавния глава.

По повод националното честване на 138-та годишнина от Шипченската епопея, утре ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово – Шипка – Казанлък. Ограничението е за времето от 10:00 ч. до 22:00 ч. на 22.08.2015 г.

Транзитният трафик ще бъде пренасочван по път II-55 - Проход на Републиката, както следва:
• за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;
• за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.
Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.
През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!