Нови знаци на пътя, сменят ги дистанционно

OFFNews 02 август 2015 в 11:15 8866 10

Двайсет пътни знака, които могат да се променят дистанционно, ще бъдат монтирана до края на октомври по пътищата в страната. Първият вече е поставен на шосетот Нови Искър - Своге, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Предстои знаци с дистанционно изменение да бъдат монтирани на участъците от път Видин – Монтана, Мездра – Ботевгрaд, Симитли – Струмяни, на път I-2 Русе – Разград, на I-9 Варна – Бургас, II-19 Симитли – Банско, на II-86 Асеновград – Пампорово и др., информират от АПИ. 

Доставката, монтажът и внедряването им е по проект, финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ“ 2007-2013 г. 

Системата от пътни знаци с възможност за дистанционно изменение ще осигури бърза, надеждна и високотехнологична възможност за своевременно уведомяване на шофьорите за актуалната пътната обстановка, за въведените ограничение, алтернативните маршрути и т. н. чрез прилагане на съвременни комуникационно-информационни технологии. Чрез комбинация от светодиоди с два цвята на таблото ще може да се изобразява както текст, така и символ на определен пътен знак. 

Изпълнението на договора за „Доставка, монтаж и внедряване на Системата от пътни знаци с възможност за дистанционно изменение“, след проведена процедура по ЗОП, е възложено на „Системни комуникации“ ЕООД.

Стойността му е 526 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е краят на октомври т. г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!