120 деца подпомогнати от кампанията "Деца помагат на деца"

Николаос Цитиридис 09 януари 2017 в 12:29 2446 2

Снимка OFFNews

120 деца под държавна закрила са станали част от кампанията "Деца помагат на деца", с която OFFNews направи своите читатели съпричастни през последните месеци на 2016-та година. 

Идеята на инициативата е деца от Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето да посещават свои връстници от Центрове за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) и да им помагат с домашни, а и не само. 

Всички 33 деца от Съвета бяха ангажирани с кампанията, а над 100 деца под институционална грижа станаха част от нея. 

Председателката на ДАЗД Офелия Кънева сподели на пресконференция днес, че Агенцията ще провери резултатите от кампанията в края на първия срок и в края на учебната година, за да се проследи колко са полезни тези мероприятия за децата от ЦНСТ-тата и техния училищен бележник. 

"Деца помагат на деца" мина през Пловдив, Карлово, София, Монтана, Плевен, Варна, Бургас, Враца и Разград.

Кампанията ще продължи през цялата учебна година, като Офелия Кънева даде следния пример:

"Сега усилията на децата са насочени към учебния материал, тъй като е краят на срока. По-късно ще имаме и организирани различни спортни мероприятия."

Освен с успеха на кампанията, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова отчете, че скоро ще бъде даден старт на кампанията "Открий ме", която е финансирана с европейски средства. Инициативата ще е насочена към деца-таланти, които имат нужда от насока за треньори и тренировки.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови