Протест срещу Волен в 17:30 часа

Симона Костадинова 26 октомври 2015 в 00:36 13787 7

Снимка OFFNews / Сергей Антонов

Снимка от днешния скандал със Сидеров

В понеделник (26 октомври) граждани ще протестират срещу поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Демонстрацията е насрочена за 17:30 часа и ще се проведе пред Народното събрание.

Тя беше организирана преди днешния скандал със Сидеров, който отново нахлу в НАТФИЗ, но в крайна сметка бе изведен от полиция и закаран в 1-во РПУ с патрулка.

Към момента над 4 600 души са заявили, че ще присъстват на протеста и заедно ще поискат имунитета на депутата, който прекрачи всякакви граници.

Ето как организаторите на демонстрацията обясняват мотивите за недоволството си:

"Защото не сме съгласни с това не само депутати, а изобщо каквито и да е хора да нахлуват с взлом в държавни институции. Защото когато някой се издъни 100 пъти, Народното събрание трябва да му вземе имунитета и той следва да престане да шества с агресията си по улиците като обижда обикновени български граждани. Защото сме склонни да жертваме обедната си почивка, за да изразим несъгласието си, вместо да мрънкаме и да си гледаме личната работа. Защото ако ние, хората, не станем джедаи, никой няма да изгони Тъмната страна на Силата. Волен Сидеров е жалък командир на щурмоваци, нищо повече. И ние с бездействието увеличаваме силата му и го караме да се чувства безнаказан".

Очаква се в протеста да се включи и "разгневената театрална общност".

По-рано днес лидерът на Атака демонстративно скъса бюлетината, която му беше подадена за гласуване в националния референдум. Той отправи и неприлични призиви към президента Росен Плевнелиев. СЕМ сезира ЦИК, но все още няма решение по темата.

През последните две седмици Сидеров имаше няколко атаки не само срещу НАТФИЗ, но и срещу клекшоп на столичната ул. "Раковски". Обвиненията му бяха сходни - че там се пласират наркотици. Освен това лидерът на "Атака" имаше и показна акция на Ларгото. Тогава той заплаши полицията, че ще се стигне до кървав сблъсък. При всички случаи очевидци разказват, че лидера на Атака е бил във видимо неадекватно състояние.

Припомняме, че през март миналата година също имаше подобен скандал. Тогава Сидеров нападна трима младежи пред НАТФИЗ. И при този случаи очевидци разказаха, че лидерът на "Атака" е бил в нетрезво състояние.

Сидеров е подсъдим и в дело за хулиганство заради инцидента на летище „Варна“ от миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови