Проверяват делата на ЧСИ, замесен в случая с измамените длъжници

OFFNews 09 февруари 2017 в 14:14 7649 1

Проверяват делата на ЧСИ, замесен в случая с измамените длъжници

Съветът на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) се е самосезирал от репортажите за измами с длъжници, които излъчи bTV. По случая ще бъдат проверени всички дела на частния съдебен изпълнител Иван Чолаков, съобщиха за OFFNews от Камарата. Проверката ще приключи с доклад за това дали са констатирани нарушения и едва след това, ако има основания, може да бъде образувано дисциплинарно производство.

По случая проверка започна и прокуратурата. Освен случая на Цветанка Иванова се проверяват и сходните случаи. Жената стана жертва на измама, при която с подправен документ и без нейно знание, стана длъжник на жител на ромска махала в София Спас Ковачев. Сметките на жената са източени без тя да подозира и чрез фалшив запис на заповед е изкарана длъжник. Оказва се, че Ковачев е „кредитор“ и на други лица с атрактивно имущество в столицата, документите, с които те стават длъжници са придвижени от един и същ адвокат - Симеон Миков и са стигнали до един и същ частен съдебен изпълнител (ЧСИ) – Иван Чолаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

09.02 2017 в 14:53

Члена 417 и 418 от ГПК трябва да отпаднат. Съдът трябва да връчва на длъжника заповед за изпълнение, каквато е процедурата по член 410. А Камарата н а ЧСИ ще накаже някой свой член само, ако скандалът е такъв, че заплашва съществуването наЧСИ и техния бизнес.