Прокуратурата проверява измамите с длъжници

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2017 в 12:19 5470 2

Прокуратурата проверява измамите с длъжници

Още в края на месец януари 2017 г. Софийската районна прокуратура е възложила проверка на случая с Цветанка Иванова. Жената стана жертва на измама, при която с подправен документ и без нейно знание, стана длъжник на жител в ромската махала на Враца.

В хода на проверката вече са взети обяснения от запознати със случая лица, както и са приобщени множество относими документи.

Прокуратурата ще направи проверка и на сходните случаи, като този на Иванова. Ще бъдат разпитани и другите пострадали при сходни обстоятелства.

Проверката ще приключи в максимално кратък срок, след което наблюдаващият прокурор ще направи преценка налице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, както и по кой текст от НК, уточняват от прокуратурата.

Разследване на bTV показва, че нищо неподозиращи хора стават длъжници чрез фалшиви документи. Сметките на врачанката Цветанка Иванова бяха източени без тя да подозира и чрез запис на заповед е изкарана длъжник на лице от ромски квартал в София на име Спас Ковачев. Оказва се, че той е „кредитор“ на още лица с атрактивно имущество в столицата, документите, с които те стават длъжници са придвижени от един и същ адвокат - Симеон Миков и са стигнали до един и същ частен съдебен изпълнител (ЧСИ) – Иван Чолаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

09.02 2017 в 14:49

#bls
Разговорно казано, да не мислиш, че масата прави разлика. Където, кражбата там и грабежа, където обсебването там и присвояването. Отгоре, отгоре.

12721

1

bls

09.02 2017 в 14:32

оф-а пак сте зле. Каква измаме бе алаколу? Сами пишете, че "Жената стана жертва на измама, при която с подправен документ и без нейно знание, стана длъжник на жител в ромската махала на Враца." - това е документно прстъпление и няма нищо общо с престъплението измама. Четете!