СЕМ дава 7 дни на Сашо Диков да докаже стаж в телевизия

OFFNews 02 юни 2022 в 14:55 7847 2

Сашо Диков

Снимка БГНЕС

Сашо Диков

Двама от кандидатите в конкурса за генерален директор на БНТ имат пропуски в документацията и получиха 7-дневен срок да ги отстранят.

Това са популярният тв журналист Сашо Диков и преподавателят от журналистическия факултет на Софийския университет Светлана Божилова.

Парадоксално, Диков - чиято кариера преминава на екрана, вкл. на БНТ, трябва да докаже минимум пет години стаж в телевизия. Това означава, че вероятно не е представил копие от трудовата си книжка. Божилова пък не е представила автобиография и резюме на концепцията си, стана ясно по време на днешното заседание на СЕМ.

Останалите шестима кандидати са представили пълния комплект документи и продължават в следващия етап на конкурса. Това са досегашният генерален директор Емил Кошлуков, Венелин Петков, Василена Матакева, Сашо Йовков, Красимир Ангелов и Ирина Величкова.

До 15 юни СЕМ щe обяви кои са допуснати до същинската част на конкурса. Събеседването с одобрените е на 27 и 28 юни, а 29 юни петимата членове на съвета ще гласуват кой да е следващият генерален директор.

Тригодишният мандат на Емил Кошлуков изтича в началото на юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

03.06 2022 в 12:13

Защо СЕМ избира директори на обществените медии?
Има изпълнителна власт, НС.
Кошлуков няма място между кандидатите.Опозори се.

2744

1

AAA

02.06 2022 в 19:06

Мачкай Сашо , мачкай Диков
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша