Алекс Хорн от абсурдно-смешното шоу 'Наставникът': Гушках се с моя идол в багажника му

Мая Младенова 15 февруари 2019 в 00:09 3443 0

Снимка Viasat World

Алекс Хоран (дясно) и Грег Дейвис

Алекс Хорн е създателят на хитовото комедийно шоу "Наставникът" (Taskmaster), което стартира на 15 февруари по Viasat Explore.

Комедиант по професия и носител на Единбургската комедийна награда "Фостър", Алекс влиза в ролята на ководещ и заедно с номинирания за БАФТА британски актьор Грег Дейвис дава на участниците комици смешни и абсурдни задачи.

Роден е през 1978 г. в Англия. Женен е и има три деца. Бил е радио и тв водещ, стендъп комик, а вече и автор на няколко книги.

Повече за шоуто разказва пред OFFNews самият Алекс:

- Имаше ли задача, която ти се искаше да поставиш на участниците, но не ти позволиха?

- Честно казано, позволено ни е да правим, каквото ни хрумне, коетo е необичайно за телевизията по принцип. Примерно, в първия епизод участниците рисуват коне, докато яздят! Мислех, че няма да мине. Единственото, което не направихме, а ми се искаше, бяха малко по-мащабните задачи. Например, да боядисат възможно най-голямото нещо в червено. Хрумна ми, че може да се пробват с крави, сгради, дори хълмове. Ограниченото време не позволи да се случи.

- Имаш ли участник фаворит?

- Определено не е един-единствен. Но има няколко, които още не вярвам, че се навиха да се включат. Боб Мортимър, например, години наред бе мой герой, а накрая в една от задачите се гушкахме в багажника на колата му. Мел Джидрок и Ноел Филдинг (двама страхотни комици И водещи на шоуто The Great British Bake Off) също са големи имена и невероятно приятни хора. А накрая участва и най-добрият ми приятел Тим Кий, така че работата ми е страшен купон.

- Най-трудната задача, която жена ти ти е поставяла?

- Ха, страхотен въпрос! У дома никога не става въпрос за една голяма и сложна задача, а за стотици малки, които никога не успяваш да свършиш. Средата на февруари е и едва сега успях да сваля последната част от коледната украса. Градината ме чака, трябва да се кача на тавана да открия торба с дрехи и в някакъв момент да проверя дали децата са се научили да четат. Добре, че е работата, да си отдъхна!

- Коя реплика винаги ще накара хората да се разсмеят?

- Не знам има ли такава отделна реплика. Но примерно да видиш как вятърът издухва нечия шапка и човекът я подгонва - това винаги би ме разсмяло. Или когато чайка си свърши работата върху нечия глава и той полудее и започне да я кълне. Ами смешно е!

-  Къде се чувстваш най-добре - в телевизията, радиото, стендъпа или пишейки?

- Зависи какво съм правил последно. Ако сме снимали интензивно, харесвам ударния ефект на живото предаване. Но ако твърде дълго сме били на път, обичам да си остана у дома и да пиша книга. В идеалния случай правя всички неща по равно.

- Как разбра, че си комедиант?

- Откакто започнахме да снимаме "Наставникът", се занимавам много малко със стендъп комедия. Свиря с бандата ми The Horne Section поне веднъж седмично и винаги се забавляваме. Мисля, че на този етап единашкият живот на стендъп комика би ми се сторил самотен, тъй като толкова обичам да снимам задачите с останалите комици и да ги оценявам с Грег, моят шеф.

Още не съм сигурен колко съм забавен. Спомням си как една Коледа разсмях семейството си, бях на 11. Нямам представа какво казах, но си спомням усещането, че съм казал нещо смешно. Пристрастяващо е. Така семенцето бе посято и знаех, че трябва да се кача поне веднъж в живота си на сцена.

- Кой е по-забавен - ти или Наставникът?

- Наставникът не само е по-забавен от мен, но и по-силен, по-смел, по-абсурден, по-зает, по-богат, по-красив и доста, доста по-висок. Аз, на свой ред, имам много надежден партньор.

- И извън прожекторите ли си забавен?

- Вкъщи не толкова, колкото хората си представят. Питат ме дали и там си поставяме задачки и хитринки, но истината е, че съм родител като всички останали: уморен! Зад кадър в "Наставникът" винаги си прекарваме много добре. Тестваме задачите и си организираме общи обеди. Всеки ден е удоволствие!

- Кажи нещо смешно за Брекзит?

- Хм, това е най-трудният въпрос от много време насам. Когато всичко започна, на всички думата ни се струваше смешничка, звучеше като зърнена закуска (от breakfast cereal - b.a.). Така си беше. Сега това ми изглежда като отдавнашен спомен. Надявам се, че накрая всичко ще бъде като в дълъг и тъп виц, където в крайна сметка нищо не се случва и всичко е било голяма безсмислена шега.

Снимка: Avalon

Телевизионната игра дебютира на 15 февруари, в 22:45 с повторение в събота от 23:30 и неделя от 22:00 по Viasat Explore (www.viasatexplore.bg).

Viasat Explore е нещо повече от това, което очаквате. Любопитен, приключенски настроен и устремен, каналът изследва новото и необичайното, това е, което ни вълнува и зарежда. От последните научни открития до ежедневието на завладяващи герои, които правят нещата по един малко по различен начин. Научете още на www.viasatexplore.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови