Валери Йорданов в болница с критично висока захар

Искра Ангелова 06 декември 2022 в 14:50 14919 2

Валери Йорданов

Снимка Валери Йорданов

Валери Йорданов в протестна акция пред OFFNews

"По-добре съм, благодаря, но много ми скача захарта" каза Валери Йорданов по телефона. Но телефонът му започна да пука и пращи, което се случвало всеки път, щом някой му се обади. Диагнозата е: диабетна кетоацетоза, спешен случай, с много ацетон в кръвта, изключително висока захар и високо кръвно. Лекарите са категорични, че е на нервна основа. "Много ми е неудобно от публиката, играл съм и с комоцио, и със счупен крак, и със счупени ребра. Но този път не може, казаха докторите."

Актьорът, който започна протестна акция, обръсна главата си пред OFFNews и в YouTube, и събира сам (заедно с колежката си Албена Колева) подписка в подкрепа на Александър Морфов, е в болница с много висока захар.

Всичко се случи след разразилия се скандал около назначаването на ПР-а на ДПС Велислава Кръстева в Народния театър и последвалото ѝ гласуване заедно с почетния председател на ДПС Ахмед Доган на изборите на 2 октомври, което явно е ядосало Сашо Морфов и го е накарало да напише на вратата ѝ "Вън ДПС", "ПР на Ахмед Доган" и др. В писмо до сайта "Площад Славейков" Морфов написа:

"Не се научих да мълча през всичките години и не се страхувам. Аз съм свободен, защото не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и три пъти съм напускал театъра поради несъгласие с управлението му! Моите убеждения са в моите постановки! Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено! Изразих своето негодувание по мой си начин, за което съм готов да понеса последствията. И накрая: никой няма право да ме обвинява в етническа нетърпимост! В моите постановки са участвали българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци и още други!"

Всичко това накара ПР-ът Велислава Кръстева да подаде сигнал за тормоз на етническа и полова основа, директорът Васил Василев да назначи проверка по случая, драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев, назначени от Василев да подадат оставка. Сашо Морфов даже е бил разпитван в полицията...

Всичко това събуди и медиите и те за първи път от години се заинтересуваха от Народния театър и какво се случва там..., обаче Валери Йорданов е най-потърпевш и е в ендокринологията към "Майчин дом", поради влошеното си състояние. Валери е диабетик и многото емоции явно са се отразили на здравето му.

"Аз не съм дете, че да се баламосваме. От театъра ми искат доказателства, че съм в болница. Като че ли лъжа?! Няма как сам да свалям представление, за което толкова се борих," допълва огорчено Вальо и добавя: "Не ми вярват! Искат болничен. "Ще им дадем, казаха лекарите - когато разберем колко време е нужно, за да се възстановиш." Аз, разбира се, се опитах да изляза, за да играя "Хъшове", но от болницата не ме пуснаха, защото ако стане нещо на сцената - те ще отговарят. А от театъра ми пратили мандарини и банани - много мило, но аз не мога да ги ям - захарта ми е висока!"

Пожелаваме на Валери бързо оздравяване и стабилизиране. И по-малко нерви. Защото надали онези, заради които рискува здравето и живота си го заслужават.

Хубаво би било виновникът за всички тези сътресения в първия ни театър да подаде оставка. Явно е, че не е желана там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови