Тери Гилиъм викна сит, за да се пребори с проклятието на Дон Кихот

ОFFNews 19 май 2016 в 16:16 3575 0

Тери Гилиъм.

Режисьорът Тери Гилиъм отново се заема с филмирането на приключенията на Дон Кихот след няколко поредни несполуки, предаде "Индипендънт".

Британецът цели да разкаже историята на рицаря по един нов и съвременен начин, като този път според сайта „Фликрийл” помощ ще му окажат пайтънецът Майкъл Пейлин като Дон Кихот и Адам Драйвър, който изигра сита Кайло Рен в седмия епизод на "Междузвездни войни".

Първият опит на режисьора за заснемането на филма през 2000-та година с участието на Джони Деп се проваля заради наводнение, което унищожава снимачната площадка, и заради херния, която главният актьор получава. Въпреки че същинският филм се проваля, Гилиъм успява да направи документалния филм „Изгубени в Ла Манча”, който да разкаже за първия му провал.

След дълги години на неуспешно възобновяване на снимките Деп се отказва и през 2010 г. Юън Макгрегър и Робърт Дювал се включват в лентата. За съжаление парите свършват и проектът отново се проваля.

Когато Гилиъм отново намира пари, Джак О’Конъл и Джак Хърт се съгласяват да се снимат. Хърт обаче, който е предвиден за Дон Кихот, открива, че има рак на на панкреаса малко преди старта на продукцията.

И така до ден днешен, когато на тазгодишния София Филм Фест британският режисьор заяви шеговито, че има планове да възражда филма, но няма да каже кога, защото ще се урочаса

Сценарият на последната версия на творбата ще проследи историята на Тоби (Драйвър), който като млад-идеалист и студент по режисура, снима адаптация на Дон Кихот в китно испанско селце. Години по-късно той вече е арогантен публицист, разяден от парите и блясъка. Докато снима реклама в Испания, където трябва да се справя с лошото време и претенциите на жената на шефа му, се появява мистериозен циганин, който му дава копие на студентския му филм.

Тоби решава да посети малкото селце, което преди години е снимачната му площадка. Той с ужас установява пагубните ефекти от продукцията върху тихото място. Старият човек, който изиграва Дон Кихот (Пейлин) е изгубил ума си и си мисли, че наистина е и без друго побъркания стар благородник от вечната книга на Сервантес. След поредица от инциденти селото е заплашено от голям пожар, а Тоби е издирван от полицията. Той бива спасен от стареца, който го взима за оръженосеца си Санчо, и го отвежда на пътуване с кола към перфектната му жена – Дулсинея.

За Тоби пътуването е среща с истинските и въображаеми, днешни и средновековни, негови „демони”. Благочестиви девици ще бъда спасявани, „гиганти” или вятърни мелници ще бъдат побеждавани. В типичния стил на Гилиъм, реалността и фантазията ще се смесят в това странно пътуване към мистериозния завършек. Все още не е обявена дата, в която лентата ще излезе, но снимките трябва да започнат тази есен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews