"Ню Бояна" обяви нов курс за студенти по подготовка на снимачен процес

ОFFNews 17 май 2016 в 20:03 7648 0

Какви са стъпките за осъществяването на филм, след като вече е готов сценарият? Как се прави програма за снимки? Как се оформя и следи бюджетът? Какво значи да си мениджър продукция, асистент режисьор, мениджър локации? Как се поддържа хармония в екипа, за да се постигнат блестящи резултати? Това са само някои от темите на специалния курс по пред-продукция, който започва на 25 май във филмово студио “Ню Бояна”

Едни от най-опитните кино професионалисти у нас ще разкажат пред участниците в курса част от своето ноу-хау зад кулисите на международните проекти, реализирани в България.

Сред филмите, по които са работили лекторите, са поредицата “Непобедимите”,  “300: Възходът на една империя”, “Механикът”, “Код: Лондон” и много други. Като гости в обучението ще се включат и имена от световната индустрия, например продуцентът Джон Томпсън от "Милениум Филмс".  

“Предпродукционният процес е най-важната част от създаването на филма. Трябва да планирате всичко добре, за да успеете. Ако се провалите в подготовката, подгответе се за провал”, коментира изпълнителният директор на "Ню Бояна" Ярив Лърнър.

Той посочи като основна цел да се открият и обучат хора, на които да бъде предложена работа в киното. Участниците в курса ще бъдат допуснати на действаща снимачна площадка, за да наблюдават и коментират със своите ментори процеса по създаване на филм. 

В обучението може да се включи всеки, който желае да бъде продуцент, да работи на сет или като част от продуцкионния екип.  

Кандидатите трябва да изпратят своето CV на имейл [email protected]. Курсът ще се провежда от 25 май до 7 юли, всеки вторник и четвъртък, във филмово студио “Ню Бояна”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови