Театър на сетивата ще се играе за пръв път в НДК

OFFNews 16 февруари 2016 в 18:03 5073 0

“CREAtorium - Лабиринт в лабиринта” е предизвикателството за неподозирани преживявания, което ще предложи НДК на своите посетители. Това е най-новият спектакъл на „Театър на сетивата София”, реализиран в копродукция с Двореца и "Асоциация Информбюро".

Това е и най-мащабният проект за театър на сетивния лабиринт в България досега, а първите му представления ще се играят на 29 февруари и 1 март 2016 г.

Вътрешността на НДК ще се превърне в непредсказуем и загадъчен лабиринт на сътворението и пресътворяването. Всеки един, влязъл в него, ще изживее по строго индивидуален начин изгубването и повторното намиране на себе си в сърцето на една Вселена от безкрайни възможности..

"CREAtorium" е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Особеното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите ще преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови). Именно това прави този спектакъл уникален по своя род, обещавайки неподозирани възможности за индивидуално съпреживяване и сътворчество.

„CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” е част от „новата вълна” културни проекти в НДК, които провокират небивал интерес сред желаещите да се изправят срещу себе си в опит за дълбоко взаимодействие с театралното изкуство и съвременния пърформанс.

До 19 февруари билетите са на промоционални цени от 40 лв. След това ще струват по 50 лв.

Купуването им става само след предварително запазване на час и закупуване на билет на тел.: 0988 383 268 - всеки ден между 10:00 и 17:00 ч., а плащането е по банков път:

IBAN BG66UBBS80021081159130
Титуляр: сдружение "Глобал Вижън Съркъл"
банка ОББ

Основание за плащане: вашето име и дата на представление
​​ (по предварително направена резервация)
Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови