Специална прожекция на "Прелюбодеяние" с Владо Пенев и Ованес Торосян

ОFFNews 25 януари 2016 в 15:38 4087 0

Новият филм на режисьора Явор Веселинов – “Прелюбодеяние”, ще бъде показан в Зала 1 на Националния дворец на културата на 3 февруари (сряда) в 19:30 часа.

Филмът е реализиран от продуцентска компания „ТИЧ.Ко“ и Явор Веселинов в копродукция с някои от най-големите продуцентски компании у нас – “Камера”, “Дрийм Тийм”, “Гала филмс” и “Чучков Брадърс”, с подкрепата на Столична община и НДК.

В ролите ще видим: Ованес Торосян, Владимир Пенев, Полин Лалова, Лидия Инджова, Касиел Ноа Ашер, Леонид Йовчев, Мартин Цолов и Любомир Нейков.

19-годишният Виктор живее с баща си Александър – известен физик, който подсигурява добър стандарт на живот за сина си. Баща му е застаряващ чаровник и е добра партия за студентката Поли, която е влюбена в него. Виктор трудно приема тази връзка с негова връстничка. Един ден бащата заминава в командировка. Неочаквано за Виктор, Поли решава да го придружи до семейната вила. Двамата не издържат на изкушението. Така Виктор инстинктивно отмъщава на баща си. Неподозиращият нищо Александър се опитва да наложи своя възглед за красотата в общото им живеене – напразно, защото съдбата има други намерения.

Явор Веселинов е роден на 5-ти март 1976 г. Завършва френска гимназия в Русе 1994 г., след което „Актьорско майсторство” в драматичен театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” 1999 г.

През 2002 г. специализира „Режисура” за драматичен театър в НАТФИЗ, през 2006 г. – „Кино-режисура” в ESEC (Ecole supérieure des études cinématographiques) в Париж, а през 2014 взема с магистърска диплома “Кино и ТВ режисура” в Нов български университет с първия си игрален филм “Прелюбодеяние” (“Adultery”, 2015). 20-минутната версия на филма участва на фестивала “Златна роза” през октомври 2014 и е селектиран в официалната конкурсна програма на “София Филм Фест” през март 2015.

От 2008 г. Явор активно работи в ТВ, кино и документални проекти като режисьор и монтажист. Режисьор е на документалния филм “София 100 години столица на българското кино”, продукция на Гала Филм, осъществен с помощта на Столична програма “Култура”, Национален филмов център в копродукция с ARS Digital Studio. Филмът беше избран за откриващ при представянето на кино „Люмиер” като салон с всекидневни прожекции.

Един от режисьорите на документалния филм “Кустурица. Балкански хулиган”, носител на няколко международни награди, и монтира “45 по Азарян”, също носител на няколко български отличия.

През 2014 г. е номиниран с “Икар” за режисьорски дебют с пиесата “Малки ритуали за сбогуване”, а в Драматичен театър “Н. Вапцаров”, Благоевград, поставя представлението “Чеховиада”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови