Детска анимационна работилница в НДК от 28 до 30 януари

Филмът на малките творци ще бъде показан в кино “Люмиер”

OFFNews 22 януари 2016 в 15:12 2415 0

Детска работилница, част от Световния фестивал на анимационния филм (СФАФ), гостува в Националния дворец на културата (НДК).

Тя ще се проведе от 28 до 30 януари в Зала 4 на Двореца от 14:00 до 17:30 часа. А на 31 януари от 15:00 часа в кино "Люмиер" ще бъде показан филмът, направен от малките творци.

“Анимацията е от особено значение за израстването на най-малките зрители. Една от важните цели за Световния фестивал на анимационния филм винаги е била да привлече младите зрители и да им покаже богатството и силата на това изкуство.

Затова детските анимационни работилници и представянето на студентски филми от различни университети, в които се изучава анимация имат особено място по време на феста”, споделят организаторите. Поради големия интерес към събитието, квотата за участие беше запълнена още в първите дни след обявяване на критериите.

Световният фестивал на анимационния филм ще гостува на Националния дворец на културата за първи път. Той ще покаже най-доброто от анимационните филми през изминалата година от 29 до 31 януари. Освен богатата кино програма и работилницата за деца, събитието включва и интересна изложба, събрала най-доброто от няколко поколения аниматори. Тя се нарича „Автори-художници” и може да се разгледа до 31 януари на Полуетаж-Изток в Двореца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков