Препоръчваме ви: 'Купонът' с блестящия Килиън Мърфи

OFFNews 10 април 2018 в 00:23 3761 0

"Купонът" от режисьорката Сали Потър бе едно от най-нашумелите заглавия на тазгодишния София филм фест.

В ролите ще видим един от най-известните ирландски актьори - Килиън Мърфи - носител на „Ирландска телевизионна и филмова награда“ и номиниран за наградите „Златен глобус“, „БАФТА“, „Сатурн“ и „Сателит“, познат ни от редица ленти като "Генезис" с Леонардо ди Каприо.

"Купонът" е комедия, развиваща се около една трагедия. Историята се разгръща в къща в Лондон в наши дни. Джанет организира приятелско събиране, за да отпразнува новия си пост като министър на здравеопазването в сянка от опозиционната партия. Съпругът ѝ Били изглежда много зает. Приятелите ѝ пристигат, но някои от тях имат свои драматични новини, които искат да споделят. А нещо, което Бил обявява, провокира серия от признания, които ескалират във всеобща караница. Докато илюзиите на всеки един се изпаряват заедно с коктейлните хапки, вечерта, започнала като парти, приключва с кръв по пода.

„От една страна, целият филм е политическа комедия, но лека и приятна комедия, поглед към състоянието на една разбита Англия. Но филмът е по-скоро размишление върху факта, че политиката е навсякъде, включително и в човешките отношения. Най-важни са езикът на истината и изцерителната сила на любовта, чрез която се преживяват трагедии.

И все пак бъдете внимателни, ако в коша за пране държите пистолет“, споделя Сали Потър.

Можете да гледате купонът тази вечер от 19:00 часа в Дома на киното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови