Премиера на книга и научен форум в чест на юбилея на проф. Миглена Николчина

ОFFNews 09 ноември 2015 в 15:13 2305 0

Миглена Николчина е професор в СУ „Св. Климент Охридски“, известна по света и у нас теоретичка на литературата, литературоведка и страхотна писателка на художествена литература.

По случай 60-годишния ѝ юбилей тази седмица се организират следните събития:

Във вторник, 10.11.2015г., от 18:30 часа, във Vivacom Art Hall (Телефонната палата, ул. „Гурко“ 4) ще се състои премиерата на новия ѝ сборник с разкази „Билет за Вега“.

„Звездното небе над мен и нравственият закон в мен! Младежката ми книга ме застига на възрастта на отличниците“, казва самата авторка.

Празникът продължава с двудневен форум, озаглавен „Парачовешкото: грация и гравитация“, на 11.10. от 16:00 до 19:00 часа и на 12.10 от 17:00 до 20:00 часа в Нова Конферентна зала, Ректорат на СУ.

Като човек на науката, като преподавателка, като авторка на поезия и проза в продължение на повече от тридесет години Миглена Николчина разпитва и обговаря границите на човешкото, стои в основата на стотици начинания, пресича пределите на дисциплини и полета. Форумът е покана хубавите разговори, които тя винаги е провокирала и вдъхновявала, да продължат.

В него ще вземат участие Албена Стамболова, Александър Кьосев, Амелия Личева, Ангел Ангелов, Боян Манчев, Дарин Тенев, Деян Деянов, Дияна Атанасова, Екатерина Йосифoва, Еньо Стоянов, Камелия Спасова, Мария Калинова, Морис Фадел, Надежда Александрова, Надя Радулова, Невена Панова, Огнян Ковачев, Цветанка Хубенова, Чавдар Парушев и др.

Входът за всички събития е безплатен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови