Полет с балон и ретро бельо в "Нощта на музите" в Пловдив

Николаос Цитиридис 30 август 2013 в 16:54 3154 0

Нощ на музеите и галериите в Пловдив
Нощ на музеите и галериите в Пловдив

На 20-ти септември в Пловдив ще започне деветото издание на "Нощта на музеите и галериите". По време на културния фест организатори и участници са подготвили много изненади, една от които - полет с балон над града.

Който желае да види Пловдив от птичи поглед, може да го стори в Музея на авиацията на летище Пловдив. Проектът „Приключения в небето и под него” ще предложи на посетителите да се издигнат с балон над Пловдив, получавайки специална грамота за полета си, да наблюдават авиошоу на радиоуправляеми апарати или да надникнат в кабините и салоните на самолети тип Ан и Миг.

Регионалният етнографски музей от своя страна акцентира върху еклектиката на облеклото в мултиетническия Пловдив в края на XIX и началото на XX век с изложбата „Модата Алафранга”. Програмата включва ревю-спектакъл с манекени в двора на музея, които ще дефилират с градско облекло – дамско и мъжко, а в по-късните часове ще представят и някогашното бельо.

Регионалният археологически музей ще се фокусира върху античното наследство на града и по-специално Форума на Филипопол чрез прожекцията на филма „Древният Филипопол“ на Нона Йотова и тематична лекция на археолог Елена Кесякова.

Началото на "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив е 19:00 часа на 20 септември, а краят - в 01:00 часа на следващия ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови