Пенелопе Крус и Антонио Бандерас на Седмицата на испанското и иберо-американското кино

ОFFNews 30 май 2017 в 16:00 6490 0

Почитателите на испанското кино ще се радват на рекорден брой прожекции на тазгодишното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино. То ще включва 29 заглавия, сред които "Алтамира" с Антонио Бандерас и "Кралицата на Испания" с неповторимата Пенелопе Крус.

Деветнадесет от заглавията са премиерни за България, а десет са вече представяни пред родна публика, обявиха организаторите на пресконференция днес в кино „Люмиер”.

Седмицата включва и безплатна панорама на документалните филми на каталунския режисьор Хосе Луис Герин от 6 до 9 юни в културния център „Червената къща”. На 8 юни той лично ще представи новия си филм "Академия на музите" (La Academia de las Musas) в „Люмиер” от 19 ч.

Част от програмата са и представления на Националния балет на Испания и постановката „Сервантина” на Националната трупа за класически театър (Испания) и трупа Рон Ла Ла.

Испанският национален балет гостува за първи път в България и ще представи танцови спектакли в ритъма на bolero, ritmos, solea del manton и alento на 7 юни в НДК, на 10 юни в Bulstrad Arena, Русе и на 14 юни в ДКС, Варна.

Представлението „Сервантина” на Националната трупа за класически театър (Испания) и трупа Рон Ла Ла може да гледате от 19 ч. на 4 юни в театър „Азарян”.

Постановката е пътуване в света на Сервантес, поднесено с много чувство за хумор, музика и танци. Очаровани от първото си гостуване в България, актьорите са решили да включат и неща характерни за България в предстоящото си представление в София.

По думите на Хайме Ермида, консул и съветник по културните въпроси към Посолството на Кралство Испания в България, поради огромната ангажираност на екипите, е трудно спектаклите на тези трупи да бъдат организирани в една седмица дори и в Мадрид. Той благодари специално за сътрудничеството на партньорите на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови