Quantcast

Нов симфоничен оркестър с три премиери

ОFFNews Последна промяна на 13 май 2019 в 14:04 1677 0

На 27 май в зала „България” от 19.30 часа, Нов симфоничен оркестър представя красива и атрактивна програма с три премиери за България и популярната увертюра-фантазия „Ромео и Жулиета” от Чайковски.

Фантазия за виолончело и оркестър от Мячислав Вайнберг, Приспивна песен от Гершуин и музиката към филма „Агония” от Алфред Шнитке ще звучат под диригентската палка на Борислав Йоцов, Артистичен директор на Нов симфоничен оркестър.

Солистът Иво Александров е един от ярките млади български таланти. Той е водач на виолончеловата група на Нов симфоничен оркестър и Софийска филхармония.

28-мият сезон на състава е под Почетния патронаж на Н. П. Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко.

Билети тук.

Нов симфоничен оркестър е създаден през 1991 г. от музикалния критик Юлия Христова като алтернатива на съществуващите у нас музикални институции. За периода на своето съществуване Нов симфоничен оркестър създаде свой собствен културен модел и свое Общество от приятели, посветени в живота на уникалната за България културна институция.

База за създаването на оркестъра е откритата през 1990 г. от Юлия Христова Концертна къща, която утвърждава своя уникална система за работа с младите музиканти и за организацията и финансирането на оркестъра.

“Ние работим не за да оцеляваме, а за дa създаваме” споделя Юлия в книгата си “Да построиш оркестър!”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !