НИНКН уволни главен експерт след интервю за OFFNews

Калоян Константинов Последна промяна на 18 февруари 2015 в 14:52 16689 10

Заповедта на Вежди Рашидов за съкращения в НИНКН, която стана повод за интервюто на арх. Топалова.
Заповедта на Вежди Рашидов за съкращения в НИНКН, която стана повод за интервюто на арх. Топалова.

Директорката на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) уволни дисциплинарно главен експерт Яна Топалова след нейно интервю пред OFFNews.

Интервюто с архитект Топалова излезе на сайта ни на 9 февруари, като на следващия ден НИНКН изпрати писмо, в което се разграничи от думите на служителката си. 

Малко след това - на 13 февруари, арх. Топалова е получила заповед с номер R-6 за дисциплинарно уволнение.

В интервюто си главният експерт силно разкритикува предвидените съкращения в НИНКН, министъра на културата Вежди Рашидов, настоящата временна директорка на института арх. Даниела Джуркова и опитите на властта да смаже и подчини една от най-отговорните културни институции в страната.

Специалисти алармираха, че съкращенията в НИНКН ще се отразят пагубно на работата на служителите му, както и на недвижимото културно наследство на България, но засега Рашидов не е преразгледал плановете си за орязване на щатните бройки в културния орган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2015 в 18:09

Е, поводи за уволнението на Яна Топалова има безкрай ... Пие като руснак, държи се неадекватно, но поне е некомпетентна. Разбира се, че е ревала за съкращенията, защото, ако има справедливост, то тя би била първа в списъка. Сега пък жертва се изкарала...Защо не защити поста си с постижения някакви? Ползи от нейната работа? Закривай!

19.02 2015 в 14:05

ЯВНО В ТОВА МИНИСТЕРСТВО РАБОТЯТ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА. "РАЗПОРЕДИТЕЛ С БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ" НЯМА. ИМА "РАЗПОРЕДИТЕЛ С БЮДЖЕТ". ПРОМЯНАТА Е ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЕМАНЕТО НА НОВ ЗАКОН. КАКТО И ДА Е. НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ФЕЙЛЕТОНА НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ :"ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО/ВЕЖДИ/ ДА ПРОГЛЕДА".

19.02 2015 в 00:11

И целия институт да закрият, никой няма да разбере, освен надутата му администрация. МНОГО ХОРА ДОРИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ИМА И ТАКЪВ ИНСТИТУТ.

18.02 2015 в 20:45

Публично унижение и говорене против институция в която работиш си е билет за уволнение на всяко едно място и във всяка една държава.
Едно е сигурно - троловете, с познатите ни български имена, изведнъж се активизираха. Няма да коментирам - оставям на вас да прецените какво целят тези, които им плащат.

18.02 2015 в 19:39

Едно е сигурно - администрацията ни е раздута и бавна. Някои чиновник се оплакал, друг чиновник нещо лошо предрекъл, трети чиновник ... Мерете си информираността, скоковете и позицията преди да заставате на нечия страна.

18.02 2015 в 18:22

Що е то оксиморон: Веждицата, на културата бащицата (в смисъл, че и такова майката). Не прост култур-трегер, а култур-арматур!

18.02 2015 в 15:55

Как може един пияндурник, побойник над полицаи и толкова прост цървул, да ни бъде министър ??? Във всяка една друга държава(изключваме Русия) тоя нямаше да може да си махне прангите цял живот!!! А тук е министър...... тъпак!!!!

18.02 2015 в 15:31

Браво на Рашида !
А, въпроната дама да си вметне името в бележника на М.Манолова, за да бъде издекламирано в парламенто:Д
Смятам, че 80 % от държавната администрация е шуро-баджанашка и е крайно време, тези хора да отидат на борсата при простосмъртните!
Да се реже до кокъл !

18.02 2015 в 15:29

Иманяри, вампири, културата на министъра.