НИНКН се разграничи от думите на експерта си

Калоян Константинов Последна промяна на 10 февруари 2015 в 18:48 11058 6

Ремонтираната крепост Кракра край Перник.
Ремонтираната крепост Кракра край Перник.

Националният институт за недвижимо културно наследство се отрече от твърденията, които изказа пред OFFNews главен експерт арх. Яна Топалова във връзка със съкращенията и положението в института.

Публикуваме опровержението без редакторска намеса:

Институтът се разграничава от изложените в статията твърдения на служителката Яна Топалова, която не е дала обективни отговори на поставените въпроси .

Отбелязваме факта, че за въпросната служителка е започнато дисциплинарно производство със заповед № Р-71/19.12.2014г. на директора на НИНКН, за извършване на служебни нарушения, забавяне на преписки по чл.84 от ЗКН и неспазване на Етичния кодекс на Държавния служител, още преди да бъде издадена заповедта на Министъра на културата за оптимизация на държавната администрация, в изпълнение на ПМС за изпълнение на бюджета за 2015г. В тази връзка не изключвам възможността, че арх. Топалова с цел да омаловажи собствените си действия, респективно бездействия, с които е нарушила трудовата дисциплина продължава умишлено и тенденциозно да уронва престижа на НИНКН и Министъра на културата.

Темата за културното наследство не би следвало да се изчерпва с конкретен частен случай, а с дебат който трябва да се води между изпълнителната, законодателната власт и обществото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2015 в 13:20

Т.нар. директор на института е член на младежкото ДПС, наследство от заместник министъра Велислава Кръстева. Така че можем да си отговорим #КОЙ се разграничава.
Държава, която оставя на ДПС да се разпоражда с културното и наследство е обречена на липса на бъдеще.

11.02 2015 в 09:51

Каква е тази простотия горе на снимката. Добре, че я видях, за да не троша пари да ходя до нея! А тези, които се разграничават от изявленията на колежката си да си хвърлят дипломите!

11.02 2015 в 09:08

Вежди да си обира крушите и да си взема нещастната калинка с него, т.н."директор"... Позиция ще ми изразява тя, дето идея си няма от археология.
Експертката много добре си каза къде им е проблема на тези глупаци и затова ще я уволнят, както се случва на всички кадърни и мислещи хора сред тези комплексирани далавераджии наречени политици. Заради тях се строят тези картонени безумия, за да усвояват средства.

10.02 2015 в 22:33

Крепостта Кракра, направена от картон и талашит, е визитката на НИНКН! Това е нивото им на тези "спецове"!

10.02 2015 в 20:05

"Ремонтираната крепост " ?????????? чак пък ремонтирана ... то си е направо изградена наново

10.02 2015 в 19:19

НИНКН или временно временно изпълняващият длъжността директор арх. Джуркова се разграничава от твърденията на експерта си?
И от кои точно твърдения?