НИНКН се разграничи от думите на експерта си

Калоян Константинов 10 февруари 2015 в 18:48 12618 6

Ремонтираната крепост Кракра край Перник.
Ремонтираната крепост Кракра край Перник.

Националният институт за недвижимо културно наследство се отрече от твърденията, които изказа пред OFFNews главен експерт арх. Яна Топалова във връзка със съкращенията и положението в института.

Публикуваме опровержението без редакторска намеса:

Институтът се разграничава от изложените в статията твърдения на служителката Яна Топалова, която не е дала обективни отговори на поставените въпроси .

Отбелязваме факта, че за въпросната служителка е започнато дисциплинарно производство със заповед № Р-71/19.12.2014г. на директора на НИНКН, за извършване на служебни нарушения, забавяне на преписки по чл.84 от ЗКН и неспазване на Етичния кодекс на Държавния служител, още преди да бъде издадена заповедта на Министъра на културата за оптимизация на държавната администрация, в изпълнение на ПМС за изпълнение на бюджета за 2015г. В тази връзка не изключвам възможността, че арх. Топалова с цел да омаловажи собствените си действия, респективно бездействия, с които е нарушила трудовата дисциплина продължава умишлено и тенденциозно да уронва престижа на НИНКН и Министъра на културата.

Темата за културното наследство не би следвало да се изчерпва с конкретен частен случай, а с дебат който трябва да се води между изпълнителната, законодателната власт и обществото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови