Над 8000 фена куфяха заедно с Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери в София

OFFNews 13 юни 2023 в 16:48 3740 0

Hollywood Vampires

Снимка Архив OFFNews

Hollywood Vampires

Да, най-накрая Джони Деп дойде в България.

Ако не сте забравили, през лятото на 2010 година една от топ новините беше как човек, поразително приличащ на холивудската звезда е бил заснет на тераса в хотел някъде из родното Черноморие.

Това, разбира се, оказа напълно фалшива новина и българската публика трябваше да почака още 13 години, за да види звездата от "Карибски пирати" на родна земя.

Това се случи, след като бандата на бившият съпруг на Амбър Хърд  пристигна за концерт в Арена София.

Бандата, съставена само от супер звезди - бащата на шок рока (и откритие на Франк Запа) Алис Купър, емблематичния китарист на "Аеросмит" Джо Пери - триото може да бъде определено само и единствено като ядрено. Към тях добавяме и басиста на "The Cult" Крис Уайз.

Над 8000 души изпълниха Арена София, за да чуят (но и за да видят) своите любимци от киното, рок енд рола и шоубизнеса като цяло.

Впрочем, името на бандата е заимствано от едноименния бар, който маестрото на ужаса - Алис Купър - отваря в средата на 70-те години - "Холивудски вампири".

Концертът снощи се случи, макар че съществуваше реалната опасност той да не се състои. Причината - в края на май групата отмени няколко от концертите си заради травма на Джони Деп - концертите в Ню Хемпшир, Бостън и Ню Йорк бяха отменени заради травма в глезена на холивудската звезда.

Деп обаче не само, че се възстанови бързо, а и снощи изпълни няколко песни като фронтмен, една от които бе Heroes на Дейвид Боуи.

Преди сета на "Hollywood Vampires" подгряваше българската банда "Севи", както и италианците "Red Doll".

Любопитни бяха и изискванията от страна на звездите към организаторите на концерта.

Така например Джони Деп е поискал да има подсигурени бутилка портокалов джин, италианска бира, френско вино и шампанско. За храненето си той не е имал специални изисквания, само очаквал да няма чушки в храната му.

Най-важното изискване от страна на Алис Купър е да има заредени минимум 3 списания за четене, множество видове чай, както и разнообразни безалкохолни напитки, за които изрично е споменато да не са с портокалов вкус, както и малко вино. Рок легендата държал да има и селекция от сирена на малки порции в гримьорната си, а едно от дебело подчертаните му желания е определена марка чипс, която да е единствено с вкус на чедър.

Джо Пери, от Аеросмит, пък е единственият от групата, който не е поискал алкохол. Той имал изисквания за специален комплект разнообразно кафе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика